Hoppa till sidans innehåll

Kommentar från förbundet angående matchen Redbergslids IK-IFK Skövde: - Det måste fram en lösning per omgående

2019-09-12 14:07

Igår kväll, onsdag, var det hemmapremiär för Redbergslids IK mot IFK Skövde i Scandinavium. När alla i publiken var beredda på att få se en spännande match, avbröts den efter endast 1.42 på grund av kondens. Kondensen orsakade att planen blev så hal att det var en stor skaderisk för spelarna. Handbollförbundet Väst menar att Göteborg Stad omgående måste agera.

Redbergslids IK blev motvilligt förflyttade till Scandinavium efter att deras vanliga hemmahall Lisebergshallen revs utan att någon ersättningsarena stod klar. Handbollförbundet Väst står bakom RIK i arenaproblematiken och kräver nu ett agerande från Göteborgs Stad.

Detta är droppen som fick bägaren att rinna över. Nu finns det ingen tid att spara, det måste fram en lösning per omgående. Detta är ett hån mot inomhusidrotten och inte minst mot handbollen och RIK. Det är Sveriges näst största stad vi pratar om, en stad som stolt brukar prata om vilken fin idrottsstad vi har, säger Susanna Laursen, ordförande, Handbollförbundet Väst.

Tränare i Redbergslid, Jasmin Zuta, kommenterar det som skedde igår och håller med om att Göteborgs Stad måste agera, och det nu.

När man får se 500 RIK ungdomar som vi har jobbat för under så många år nu, alla samlade för en manifestation för vår ungdomssektion och de får vika ner huvudet och gå därifrån, det berör. Det tycker jag är under all kritik från Göteborgs Stad att de kan med och svika de här människorna, i samma andetag som de har åsikter om att Göteborg är en farlig plats att vara i, att det är osäkra gator osv. Vi måste skapa förutsättningar för människor. Det är det viktigaste. Om inte Göteborgs Stad agerar nu, när kommer de då agera?

Budskapet från Handbollförbundet Väst är enkelt, det är inte acceptabelt att detta sker. Göteborgs Stad måste agera omedelbart och visa på konkreta handlingar om de vill att Göteborg som idrottsstad ska fortsätta att blomstra och locka ungdomar till idrotten även i framtiden.

Uppdaterad: 2020-04-22 10:23
Skribent: Louise Idebäck

Fler nyheter

Rapport från föreningsträff 8/3

2020-04-24

Innan spridningen av Corona-viruset påverkade…

Digitala utbildningar från RF-SISU

2020-04-21

Nu kan ni sitta hemma och följa med i RF-SISU's…

Regeringens krispaket till föreningar

2020-04-20

Riksidrottsstyrelsen (RS) har beslutat om ramar…

Uppdatering kring idrott för barn och ungdomar

2020-04-17

Uppdatering kring barn och ungdomsidrott kom…

Föreningsenkät om Coronas konsekvenser

2020-04-17

RF har nu lagt upp en enkät som föreningar kan…

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890