Hoppa till sidans innehåll

Nya riktlinjer för ekonomiska stöd – så påverkar det föreningar

2019-12-06 08:04

Samtliga ekonomiska stöd inom idrottsrörelsen har fått nya regelverk. En del förändringar påverkar idrottsföreningarna direkt. Bakgrunden är ett beslut på Riksidrottsmötet i maj 2019, skriver rf på rf.se.

Läs om alla nya regelverk på vår rf:s sida om bidrag. Där publiceras alla detaljer om de nya reglerna i december och ytterligare förändringar som kan komma under 2020.

Här följer en sammanfattning av de stöd som direkt rör idrottsföreningarna (IF).

LOK-stöd

Idrottsföreningar kommer även i fortsättningen ha möjlighet att söka LOK-stöd för sin barn- och ungdomsverksamhet. Däremot är en viktig nyhet att alla IF från den 1 juli 2020 måste göra en fullständigt digital närvaroregistrering för att vara berättigade ekonomiskt stöd. Läs mer om digital närvaroregistrering.

Projektstöd till anläggningar

Det kommer fortsatt vara möjligt för idrottsföreningar att, via sitt distriktsidrottsförbund, ansöka om stöd för att bygga idrottsanläggningar.

Projektstöd inkludering

Idrottsföreningar kommer även framåt ha möjlighet att söka projektstöd för att inkludera nyanlända i föreningsverksamheten. Detta söks via IF:s distriktsidrottsförbund.

Projektstöd barn- och ungdomsidrott

Det kommer fortfarande vara möjligt att söka stöd för att utveckla barn- och ungdomsverksamheten. Från 2020 kommer det gå att söka inom följande områden: Utveckling av ungdomsidrotten, stöd till idrottssvaga områden samt inom området utbildade barn- och ungdomsledare. Detta projektstöd kan som tidigare ansökas om hos SF eller ert distriktsidrottsförbund.

Idrottslyftet

Idrottslyftet som program och begrepp försvinner. Ambitionen med Idrottslyftet finns dock kvar även om det ekonomiska stödet delats upp i ett par olika områden för en tydligare struktur och för att säkerställa att resurserna används på bästa sätt. De medel som idrottsföreningarna har kunnat ansöka om finns kvar, men har fördelats på stöden ovan.

Målet med förändringarna i stort är att idrotten ska nå fler, att fler ungdomar ska idrotta längre, en jämställd idrott prioriteras och att alla kan vara med oavsett förutsättningar.

 

(Denna artikeln är från Svenskhandboll.se)

Uppdaterad: 2020-02-19 09:34
Skribent: Louise Idebäck

Fler nyheter

Tips till Handboll Väst-Nytt

2020-02-19

Snart kommer ett nytt utskick av vårt nyhetsbrev…

Handla på Stadium - stöd din förening eller förbundet

2020-02-13

Stöd förbundet eller din förening genom att…

Lilla EM får unga att röra på sig och bidrar till förenings-Sverige

2020-01-24

Det är dags för en förändring. De alarmerande…

Ändrade öppettider fredag 17 januari

2020-01-16

Imorgon, fredag 17/1, är kansliet endast öppet…

GOTT NYTT ÅR!

2019-12-31

Önskar alla vi i Handbollförbundet Väst!

 
Handbollförbundet Väst
Gullbergs Strandgata 36 A
411 04 Göteborg
Telefon: 0317071890