Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

NYHETER

I FOKUS


VM 2023

För första gången arrangerar svensk handboll damernas VM, säkra din plats på läktaren när historia skrivs.


Final4 Länk till annan webbplats.

För första gången avgörs ATG Svenska cupen i ett samlat finalspel - Final4. Köp biljett och var med på festen.

Knapp Serier och resultat


Profixio-app

I appen profixio kan du både följa och administrera svensk handboll. Ladda ned appen från din appbutik.


Strategi 2025


Svensk handboll är vårt samlingsnamn och det namn vi använder när vi pratar om alla delar av vår verksamhet. Allt som ryms i och från Svenska Handbollförbundet med dess bolag, intresseorganisationerna och distriktsförbunden till alla våra föreningar.

 

Strategi 2025 är vår gemensamma strategiska framtidsplan. Det är inte en färdig manual för hur vi når våra mål utan en riktning och guide på vägen och genom antagandet av Strategi 2025 har vi alla inom svensk handboll både möjligheter och ansvar att vara delaktiga i utvecklingen inom våra ansvarsområden och verksamhet.

 

Tillsammans skapar vi handboll i världsklass för alla!

HANDBOLL FÖR FLER

PARAVERKSAMHET

Inom paraverksamheten ryms rullstolshandboll och parahandboll. Fler och fler föreningar startar upp paraverksamhet och seriespel börjar komma igång runtom i våra specialdistriktsförbund.

Läs mer

BEACHHANDBOLL

I beachhandboll är det akrobatiska mål och spektakulära räddningar. Matcherna är intensiva med ett högt tempo vilket ofta resulterar i många mål och generellt väldigt spännande matcher.

Läs mer

HAND THE BALL

Hand the Ball engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar runt om i landet. Med den gröna bollen i centrum fokuserar vi på inkludering och kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat.

Läs mer Länk till annan webbplats.

HANDBOLL FITNESS

Motionshandboll ska vara en självklar del i en handbollsförening. Med Handboll Fitness kan unga, vuxna, föräldrar och barn träna tillsammans och få en social träningsplattform med träning utan krav.

Läs mer

SAMARBETSPROJEKT

 

Färre skador med I-PROTECT

Forskningsprojektet I-PROTECT arbetar med skadeförebyggande och prestationshöjande principer för ungdomar i åldern 13-17 år. Ett av målen är att skadeförebyggande träning ska bli en naturlig del av ordinarie handbollsträning för ungdomar.

läs mer

 

Idrottsklivet

Idrottsklivet är en satsning som möjliggörs genom medel från regeringen för att skapa en meningsfull fritid för fler barn och unga och stärka idrottsrörelsens närvaro i de områden som Polismyndigheten benämner som utsatta.


läs mer

HANDBOLL HELA LIVET

Tillsammans stärker vi folkhälsan

Ett av våra långsiktiga effektmål i svensk handbolls gemensamma Strategi 2025 är att erbjuda handboll för fler och att behålla fler inom verksamheten under längre tid, kort och gott: handboll för alla hela livet. Tillsammans med Riksidrottsförbundet deltar vi i ett statsfinansierat projekt som vi kallar 65+ i syfte att få fler äldre i rörelse och kunna erbjuda handboll för alla hela livet.


Läs mer

SENASTE NYTT FRÅN DISTRIKTEN