Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Damerna först ut när Scandic elitsatsar

       2019-12-14 11:49

       Svenska Handbollförbundets samarbetspartner Scandic lanserar ett initiativ för elitsatsande idrottare. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där elitidrottare får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete och träningstider samt även arbetsmöjligheter efter idrottskarriären. Elitsatsningen lanseras i början på 2020 på Scandics hotell i Sverige, meddelar Scandic i ett pressmeddelande.

       Scandic har stöttat svensk sport och idrott sedan kedjans start 1963. Scandic vill vara med och stötta elitsatsande idrottare genom en flexibel arbetsmiljö som möjliggör en fortsatt idrottskarriär, genom arbete inom besöksnäringen. Satsningen är även tänkt att underlätta för idrottare i och med steget ut i arbetslivet, efter avslutad idrottskarriär. I den inledande fasen kommer Scandic att vända sig till elitsatsande kvinnor inom fotboll, ishockey, handboll och basket.

       - Mycket glädjande initiativ som kan vara en bra möjlighet för några av våra elitsatsande spelare i högsta ligorna, säger Robert Wedberg, Generalsekreterare, Svenska Handbollförbundet.

       – Vi hoppas att fler vill fortsätta satsa på sina idrotter genom det här initiativet, och vår målsättning är givetvis att många av dessa idrottare sedan blir framgångsrika medarbetare och ledare inom Scandic efter sina idrottskarriärer. Disciplinen, lagandan och ledarskapet från idrottsvärlden är mycket användbara inom besöksnäringen, säger Rickard Forsberg, sponsringschef, Scandic Sverige.  

       Satsningen är ett samarbete mellan Scandic och Riksidrottsförbundet samt några av de större specialidrottsförbunden, bland annat Svenska Handbollförbundet.

       – Vi hoppas att denna satsning ska göra att fler elitidrottare kan hålla på längre, och i förlängningen bidra till fler svenska idrottsframgångar. En flexibel arbetsmöjlighet ger elitidrottare trygghet under idrottssatsningen och underlättar övergången till den civila karriären, säger Peter Mattsson, chef Idrottsutveckling vid Riksidrottsförbundet.

       Till hösten 2020, har Scandic tillsammans med Riksidrottsförbundet ambitionen att erbjuda satsningen även till elitsatsande män och samtliga idrotter inom RF:s paraply. Elitidrottarna kommer under sin anställning också få möjlighet till utbildning inom Scandic samt tillgång till en inspirationsföreläsningsserie där föreläsarna består av erfarna ledare och profiler inom både idrotten och näringslivet. Hur man som elitsatsande idrottare går tillväga, och vilka urvalskriterier som gäller för respektive idrott, kommer informeras via Scandic och berörda förbund efter årsskiftet.

       För mer information, kontakta:
       Christine Fraser, Kommunikation, Scandic Sverige 
       E-post: christine.fraser@scandichotels.com 
       Telefon: +46 704 39 41 44 

       Uppdaterad: 2019-12-14 12:10
       Skribent: Pressmeddelande Scandic

       Fler nyheter

       Med anledning av coronaviruset

       2020-07-26

       Text senast uppdaterad söndag 26 juli 10:14.

       SHF livesänder webbinarier

       2020-07-16

       Nu finns våra tidigare webbinarier som repriser…

       Ligornas spelprogram offentliggjorda

       2020-07-14

       Spelprogrammen till svensk handbolls högsta…

       #handballweek

       2020-07-11

       Mellan den 12-18 juli firar vi internationella…

       EM 2020 satte handbollen på kartan i Stockholms ytterstad

       2020-07-09

       Stockholms stad valde att satsa på projektet…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information