Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Handbollen mot matchfixning

       2019-06-07 08:30

       När Sveriges främsta handbollstalanger samlas i Halmstad för landslagsläger den 6-9 juni ska samtliga spelare utbildas för att motverka matchfixning och spelproblem. – Det är viktigt att vi inom handbollen tar frågan om spelandets baksidor på allvar och att vi startar med preventivt arbete i tidig ålder, säger Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundets Generalsekreterare.

       Matchfixning är ett allvarligt hot mot tävlingsidrottens framtid och forskning visar att unga idrottare är i riskzonen i samband med att de tar klivet upp till seniornivå och själva blir spelobjekt. Svenska Handbollförbundet och Svenska Spel har därför initierat en ungdomssatsning där man rekommenderar ungdomslag i hela landet att genomföra Riksidrottsförbundets webbutbildning ”Min match” för att förebygga matchfixning.

       – Vår ambition är att hela handbollsfamiljen ska vara medveten om problematiken och att vi tillsammans hjälps åt att förebygga, säger Robert Wedberg. Ett viktigt steg i det arbetet är att utbilda våra aktiva ungdomar, skapa dialog och sprida kunskap.

       I samband med ungdomslandslagens träningsläger i Halmstad den 6-9 juni ska därför Sveriges DU17, DU19 och HU19 utbildas. Något som Handbollförbundets ungdomskonsulent Conny Jädersten ser fram emot:

       – ­Det är oerhört viktigt att fokus  läggs på den yngre generationen och även deras ledare. Min förhoppning är att den här utbildningen ska ge våra ungdomslandslagsspelare kunskap om hur de bör agera om de skulle drabbas, samt vetskap om att det finns stöd och hjälp att få.   

       Redan i fjol startade Handbollförbundet och Svenska Spel sin gemensamma satsning på handbollsjuniorerna i ungdoms-SM, och innan dess hade alla spelare och ledare i Svensk handbollselit (SHE) och Handbollsligan genomgått utbildning.

       – Som partner till Svenska Handbollförbundet och Riksidrottsförbundet är det viktigt för oss att frågan om matchfixning lyfts och att både unga och vuxna idrottsutövare får utbildning, säger Dan Korhonen, chef och produktansvarig för sportsbetting och spelsäkerhet på Svenska Spel. Uppgjorda matcher är förödande för idrotten, och som svensk idrotts största sponsor kommer vi aldrig att ge upp kampen mot matchfixning.

       Riksidrottsförbundets utbildning ”Min match” hittar du här >> 

       Uppdaterad: 2019-06-05 10:24
       Skribent: Pressmeddelande Svenska Spel

       Fler nyheter

       Med anledning av coronaviruset

       2020-05-29

       Text uppdaterad fredag 29 maj 15:05.

       110 handbollföreningar sökte kompensationsstöd

       2020-05-27

       Under perioden 1–15 maj hade idrottsföreningar…

       Regionalisering

       2020-05-26

       Diskussioner har förts inom idrottsrörelsen om…

       Årsmöten 2020

       2020-05-25

       Det kan vara svårt att genomföra…

       Bli en del av Hand the Ball Sverige - anmäl dig till instruktörsutbildning!

       2020-05-14

       SHF erbjuder åtta utbildningstillfällen av…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information