Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Jennie Linnéll blir projektledare i SHF

       2020-01-19 10:00

       Svenska Handbollförbundet inkluderar konceptet Hand the Ball i sin verksamhet med Jennie Linnéll som projektledare.

       Bilden: Jennie Linnéll, Skuru IK, under handbollsmatchen i SHE mellan Lugi och Skuru den 14 januari 2018 i Lund. Foto. Bildbyrån.

       Jennie Linnéll blir projektledare för konceptet Hand the Ball och ska ingå i den del av Svenska Handbollförbundets verksamhet som är riktad mot barn- och ungdomshandboll samt rekrytering. Genom att dra nytta av de erfarenheter Jennie fått genom arbetet med Hand the Ball i Stockholm är målet att kunna bedriva verksamheten i större skala i samtliga regioner i Sverige. På sikt ska föreningar kunna söka föreningsstöd för aktiviteter som ryms inom konceptet.

       - Det känns otroligt roligt och inspirerande att få chansen att arbeta med just dessa frågor inom den idrott som ligger mig varmast om hjärtat kombinerat med Hand the Ball. Det känns som att Handbollförbundet vill ligga i framkant gällande just dessa delar, vilket stämmer väldigt väl överens med mina egna värderingar, säger Jennie Linnéll.

       - Det här ligger i linje med Strategi 2021/2025 och de fokusområden vi arbetar med för att göra sporten mer tillgänglig, säger Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundets Generalsekreterare, och fortsätter:

       - Vi har som mål att skapa en handboll för alla hela livet och det här projektet ger oss förutsättningar att arbeta mer med inkludering och rekrytering med en enklare form av handboll och med en tydlig pedagogik som är anpassad för målgruppen.

       - Att vi knyter Jennie Linnell till oss som projektledare är en enorm styrka. Hon har varit med från starten och kan konceptet fullt ut, dessutom har hon en stark anknytning till handbollen med tidigare erfarenheter som bland annat spelare.

       Jennie Linnéll avslutar:

       - Ja, jag har under mina olika engagemang inom handbollen samt genom min utbildning, en master i idrottspsykologi, känt att jag verkligen brinner för en sund barn- och ungdomsidrott. Vi har ett ansvar inom idrottsrörelsen att se och ta hand om så många som möjligt och att göra idrotten till en plats för alla.

        

       Om Jennie Linnéll
       Jennie Linnéll är en handbollsspelare med Tyresö som moderklubb. Elitkarriären startade i danska klubben KIF Vejen 2007 och 2010 var hon med och spelade final i Cupvinnarcupen. Hon lämnade Danmark samma år och spelade sedan för den svenska klubben H 65 Höör under fem år med avancemang till dåvarande Elitserien och vinst i Challenge Cup. Därefter blev det ett år för danska HC Odense och sedan återkomsten till Sverige spelar hon för Skuru IK. Jennie verkar även som utbildningsansvarig för konceptet Hand the Ball, hon är expertkommentator i tv samt medverkar i TV4/C More:s handbollsmagasin Avkast.

        

       Om Hand the Ball
       Hand the Ball Sverige är en organisation där Ingemar Linnéll, Måns Sjöstedt och Jennie Linnéll över tid har arbetat för att nå ut med handboll i socioekonomiskt utsatta områden i Stockholmsområdet. I samarbete med Stockholms Stad och Stockholms Handbollförbund har organisationen under 1,5 år på 6 skolor genomfört ett stort projekt inför EM2020. Arbetet har till stor del inspirerats av Hand the Ball Danmark och goalcha och har bedrivits i form av streethandboll. Med en grön mjuk boll har barnen aktiverats  med grundmotorik i centrum och det ger en lite mjukare och enklare väg in i handbollen. I fokus ligger värderingsarbete med inkludering i spetsen och med en ledarfilosofi där inspiration, motivation och utveckling står i centrum för att skapa rörelseglädje. Konceptet Hand the Ball kommer ursprunligen från Danmark.

       Uppdaterad: 2020-01-19 09:38
       Skribent: Pressmeddelande SHF

       Fler nyheter

       Anmälan till TS3 öppen

       2020-02-22

       Nu är anmälan till SHF:s nästa utbildning i…

       Svensk handboll inför spel på kortplan

       2020-02-21

       Från och med säsongen 2020/2021 inför svensk…

       Riksläger i april

       2020-02-21

       Här hittar du listor över uttagna spelare…

       Svenska Handbollförbundets projektmedel för föreningsstöd 2020

       2020-02-21

       Från den 15 februari 2020 kan Svenska…

       Johan och Martin Gomér uttagna till Beach-VM

       2020-02-20

       De glada nyheterna för våra svenska domare…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information