Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Jobb på Scandic för elitidrottare

       2020-02-05 09:15

       Många som idag elitsatsar inom sin idrott har svårt att få ihop ekonomin vilket starkt bidrar till att karriären avslutas alltför tidigt. Det är en trend som Scandic vill hjälpa till att vända.

        

       Scandic miljö

       Milljöbild, Scandic. Foto: Scandic

       Tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF) samt några av de större specialidrottsförbunden gör Scandic nu en satsning där idrottare får möjlighet till anställning hos Scandic, med fullt flexibla villkor, för att underlätta kombinationen mellan arbete, träningstider och matcher.

       Från och med den 3:e februari kommer kvinnliga elitsatsande idrottare inom fotboll, ishockey, handboll och basket att kunna söka anställning hos Scandic. Till hösten 2020 har Scandic tillsammans med RF ambitionen att erbjuda elitsatsningen även till män samt övriga idrotter under RF:s paraply. 

       - Först och främst vill vi att fler personer genom detta ska kunna fortsätta satsa på sin idrott. Scandic är också alltid i behov av duktiga medarbetare. Disciplinen, lagandan och ledarskapet från idrottsvärlden är användbara egenskaper inom besöksnäringen, säger Rickard Forsberg, Sponsorchef Scandic.

       - Satsningen tillsammans med vår samarbetspartner Scandic kan ge våra elitsatsande handbollsspelare en större ekonomisk trygghet, flexibilitet och möjligheten att satsa på och fortsätta spela handboll under längre tid, det är också ett av våra mål i strategi 2021/2025 – att behålla så många som möjligt så länge som möjligt. Det här initiativet ger även spelare möjligheter till fortbildning och en ny karriär efter den idrottsliga karriären, säger Robert Wedberg, Generalsekreterare Svenska Handbollförbundet och Stefan Lövgren, VD Svenska Handbollslandslaget AB i ett gemensamt uttalande.

        

       Är du intresserad? Såhär gör du:
       Kontakta Svenska Handbollförbundet, Elitidrott@handboll.rf.se, och skriv i vilken förening du spelar. För att bli godkänd som elitsatsande skall du spela med representationslag i en förening som finns i våra två högsta serier, SHE, HBL och Allsvenskan.

       Om du fått ett godkännande, efter de kriterier som nämnts ovan, kan du sedan skicka ditt CV och ett personligt brev om dig själv och din satsning, på vilken ort du vill jobba, hur mycket du vill och kan jobba för att fortsätta elitsatsa till elitidrott@scandichotels.com. Därefter kommer du att bli kallad på intervju till något hotell i den ort du är intresserad av. Alla sökande kommer att bli kallade till intervju till lämpligt hotell.

       Om intervjun går bra kommer Scandic göra sitt bästa för att hitta ett matchande jobbalternativ. Intervjuerna är som alla andra jobbintervjuer; det gäller att göra ett positivt och professionellt intryck, men med den skillnaden att det absolut inte är något hinder att du på grund av ditt elitidrottande behöver flexibilitet och förståelse när och hur mycket du kan jobba.

       Antalet jobberbjudanden kan skilja sig från olika orter och över tid, men alla sökande elitkandidater kommer att finnas kvar i Scandics jobbregister när nya jobbtillfällen dyker upp.

       Uppdaterad: 2020-02-05 09:21
       Skribent: Scandic/SHF

       Fler nyheter

       Påminnelse: sista dag för LOK-stödsansökan är 25 februari

       2020-02-17

       Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt…

       Riksläger i april

       2020-02-17

       Här hittar du listor över uttagna spelare…

       Anmälan till TS3 öppen

       2020-02-14

       Nu är anmälan till SHF:s nästa utbildning i…

       Mirza och Mattias dömer i OS-kvalet

       2020-02-12

       Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik som nyligen…

       Anmälan till TRIM-SM 2020

       2020-02-07

       Nu bjuder vi in till TRIM-SM 2020. Laganmälan…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information