Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Rivstart för Hanna Fogelström

       2020-06-18 10:20

       Det har sannerligen blivit en annorlunda start på nya jobbet. Under den speciella våren där alla landslagsmatcher har ställts in har de första månaderna ändå varit intensiva för landslagsansvarige Hanna Fogelström.

       Hannas roll som landslagsansvarig innebär bland annat ett totalansvar för samtliga landslag - från junior till senior, både damer och herrar. Hanna berättar att hennes roll att leda ledarna och deras arbete kring landslagen bygger på strategier som tas fram i olika led för att hålla världsklass i allt vi gör. 

       Vad ser du som stösta utmaning i din roll?
       - Jag ser en utmaning i mitt uppdrag kring de internationella relationerna, det är nya organisationer och människor att lära känna. Det kräver mer tid att sätta sig in i. 

       Hur har din första tid känts?
       - Det här är ett drömuppdrag för mig som handbollsälskare, och jag känner mig varmt välkommen. Coronakrisen har gjort att starten på nya jobbet blev lite annorlunda, men det har samtidigt gett oss möjligheter att jobba intensivt med vår strategi och hur vi ska arbeta tillsammans framöver, att vi är en enhet och att vi alla representerar svensk handboll och vill utveckla den. Det är viktigt för verksamheten och mitt uppdrag. Jag känner mig trygg i mitt ledarskap och mitt sätt att arbeta, och är öppen för dialog kring förbättringar som hjälper oss att nå våra mål, säger Hanna. 

       Förutom administrativt arbete, inriktat på både kort- och lång sikt, och med åtskilliga digitala möten, har Hanna hunnit med att presentera sig för herrlandslaget under samlingen i Tyskland, som hanns med innan reserestriktionerna infördes både inom- och utomlands. Därefter startade arbetet med hur verksamheten ska utvecklas framåt med fokus på struktur och helhet, både med senior- och ungdomslandslagen. Hanna menar att det nya greppet där erfarenheter byts på ett nytt sätt känns väldigt bra.

       Du har nyligen genomfört första samlingen med damlandslaget.
       - Ja, vi kunde genomföra samlingen uppdelad i mindre grupper åt gången på Bosön. Med respekt för rådande läge låg såklart ett stort fokus på tryggheten för de aktiva genom att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och vidta åtgärder för att kunna genomföra lägret, berättar Hanna. Under samlingarna låg fokus för spelarna på fystester, teknikträning i gymmet och teoripass och den nya ledarstaben fick möjlighet att presentera sig. 

       Avslutningsvis, hur ser den närmsta tiden ut?
       - Vi planerar för att landslagsverksamheten ska komma igång i höst. För damerna väntar en landslagsvecka i månadsskiftet september/oktober med dubbelmöte i Sverige mot Polen. Herrarna spelar de två första EM-kval omgångarna i början av november och i december åker damerna till Danmark för att spela EM.

       Uppdaterad: 2020-06-18 10:20
       Skribent: Svenska Handbollförbundet

       Fler nyheter

       EM 2020 satte handbollen på kartan i Stockholms ytterstad

       2020-07-09

       Stockholms stad valde att satsa på projektet…

       Riktlinjer för turneringar

       2020-07-08

       Med utgångspunkt i Folkhälsomyndighetens…

       Med anledning av coronaviruset

       2020-07-08

       Text uppdaterad torsdag 8 juli 16:14.

       Sommartider på SHF

       2020-07-06

       Vi lägger ner bollarna och stänger kontoret…

       SHF livesänder webbinarier

       2020-07-01

       Nu tar våra webbinarier sommarlov, men den 1…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information