Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Fokus och mål

       Svensk handbolls sex fokusområden i Strategi 2021/2025:
       Utveckla handbollföreningen, Barn & Ungdom, Ett stärkt ledarskap, Elit- & landslag i världsklass, Handboll för alla hela livet, Internationella arrangemang och kommersiell tillväxt.

       Till vår hjälp har vi fem övergripande effektmål att styra mot:
       Behålla, Tillväxt, Världsklass, Tillgänglighet, Jämställdhet & Mångfald.


       FOKUSOMRÅDEN

       UTVECKLA HANDBOLLFÖRENINGEN 

       Framtid
       I framtiden har vi stärkt och utvecklat befintliga handbollsföreningar genom arbetet med Grundstenen och i samarbete med SISU Idrottsutbildarna också startat nya föreningar på de orter där förutsättningar finns. Vi har utvecklat handbollens föreningar till att bli attraktiva moderna föreningar som bedriver en öppen, trygg och aktiv verksamhet där alla är välkomna att engagera sig. 

       BARN & UNGDOM

       Framtid
       I framtiden har vi utvecklat former och strukturer för lustfylld träning och tävling för att passa fler barn och ungdomar utifrån flexibla och individuella behov för att skapa förutsättningar att finnas kvar inom handbollen under en längre period. 

       ETT STÄRKT LEDARSKAP

       Framtid
       Säkerställa att all utbildning relaterar till Svenska Handbollförbundets strategi och mål samt svensk idrotts mål 2025. Detta genom att öka tillgängligheten till utbildning, stärka domare, spelare, ledare och tränares kompetens inom såväl handbollsspecifika områden som inom mer idrottsgenerella områden, exempelvis värdegrundsfrågor.

       ELIT- OCH LANDSLAG I VÄRLDSKLASS

       Framtid
       Att seniorlandslagen genom en allt mer professionell organisation kvalificerar sig till samtliga mästerskap. I mästerskapet är kvalificering vidare från gruppspelet målsättningen. Med ökad professionalism och ett utvecklat samarbete mellan förbund och föreningar skapas en alltmer regelbunden verksamhet som i sin tur skapar förutsättningar för vinnande landslag.

       HANDBOLL FÖR ALLA HELA LIVET

       Framtid
       Utveckla former och strukturer inom svensk handboll som erbjuder en öppen, tillgänglig, trygg och flexibel miljö för träning och tävling för alla hela livet. 

       INTERNATIONELLA ARRANGEMANG
       OCH KOMMERSIELL TILLVÄXT

       Framtid
       Svensk handboll ska uppfattas som ett av svensk idrotts starkaste och mest trovärdiga varumärken och Svenska Handbollförbundet skall genom Svenska HandbollslandslagetAB fortsatt verka för att rekrytera internationella mästerskap till Sverige samt utveckla konceptet för landskampsarrangemang på hemmaplan.


       EFFEKTMÅL 

       Till vår hjälp att nå våra mål inom våra fokusområden har vi fem övergripande effektmål att styra mot:

       Behålla
       Målet är att handbollen ska stanna längre hos ungdomarna och skapa ett livslångt engagemang och intresse. Därigenom skapas även en positiv relation till handbollen för fler generationer. Det skall bli lättare att bli och vara engagerad inom handbollen och fler ska uppleva handbollsrörelsen som en attraktiv, stimulerande och positiv miljö som samarbetspartner.

       Tillväxt
       Svensk handboll ska behålla och öka verksamheten och antalet människor på alla nivåer och alla områden inom handbollsporten. Det innebär att antalet föreningar, lag, spelare, tränare, ledare, domare, funktionärer och antalet åskådare blir fler samt att mediaexponeringen skall öka. Svensk handboll höjer den ekonomiska omsättningen med en ekonomi i balans genom att utveckla befintliga och nya finansieringsformer.

       Världsklass
       I sitt genomförande kännetecknas svensk handboll av sådan kvalité att den upplevs som världsklass. Det innebär att svensk handbolls information, kommunikation, arrangemang, breddverksamhet, tävlingar, cuper, möten, utbildningar och konferenser genomförs på ett professionellt sätt i en stimulerande och positiv miljö. Individer, föreningar och landslag uppnår internationell framgång.

       Tillgänglighet
       Svensk handboll präglas av öppenhet, delaktighet och det är lätt att vara en del av svensk handboll. Svensk handboll verkar för bättre tillgång till aktivitetsytor för all vår verksamhet och alla våra utövare. Det är lätt att veta vem som gör vad och vart jag ska vända mig inom svensk handboll.

       Jämställdhet & Mångfald
       Representationen inom svensk handboll kännetecknas av mångfald inom all verksamhet på alla nivåer. Det övergripande målet är att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på alla nivåer och inom alla områden. Svensk handbolls inriktning är att verka för allas möjlighet att vara med utifrån sina förutsättningar. Det avser alla individer, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning samt fysiska- och psykiska förutsättningar.

        

       Här kan du läsa och ladda ned vår Strategi 2021/2025 >>

       Uppdaterad: 2019-01-31 15:42
       Skribent: Therese Bringefors

       Nyheter

       Med anledning av coronaviruset

       2020-07-02

       Text uppdaterad torsdag 2 juli 15:59.

       SHF livesänder webbinarier

       2020-07-01

       Nu tar våra webbinarier sommarlov, men den 1…

       Bli en del av Hand the Ball Sverige - anmäl dig till instruktörsutbildning!

       2020-07-01

       SHF erbjuder utbildningstillfällen för…

       Inbjudan till webbinarium 1 september

       2020-06-24

       Välkommen till ett direktsänt webbinarium om…

       Rivstart för Hanna Fogelström

       2020-06-18

       Det har sannerligen blivit en annorlunda start…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information