Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Frejdig Freiman segerorganisatör

       2015-04-05 01:03

       Är man matchotränad kan man kompensera med spelglädje och intensitet. Helge Freiman visade tåga utöver det vanliga då han på påskaftonen gjorde comeback i Guif och trots sin långa frånvaro orkade hålla stilen "ända in i kaklet".

       Hans inspirerande inställning både i anfall och försvar var en starkt bidragande orsak till att det blev seger över Redbergslid i första SM-kvarten och 22-18 (10-8) var ett resultat som speglade matchen ganska väl.

       - Härligt att vinna men jag är otroligt trött. Det kändes ovant att vara med igen, nästan som att börja om från början, summerade Helge som nog borde ha utsetts till hemmalagets bäste spelare. För det var precis vad han var.

       Freiman skickade in fem bollar i RIK-målet. Han fick en smakstart då han låg bakom Guifs första fullträff (1-2) och han fick sedan också avsluta med 22-18 då halvminuten återstod och det hela i praktiken var avgjort.
       - Hur kul som helst att vara med igen på banan. Jag hoppas jag kan ännu bättre redan på onsdag.

       Han  fårsäkert räkna med i stort sett non stop-spel även då. Den här fighten blev det egentligen bara vila de två gånger han satt utvisad!
       Då gästar Guif Göteborg för etapp två i matchserien och har möjlighet att öka påtill 2-0 för att sedan avgöra i Sporthallen 13 april.

       RIK inledde med två snabba mål för att också leda med 3-1 och 4-3 men efter Helges kvittering till 4-4 efter 11.30 kom de rödvita bara en gång ytterligare i underläge. Vid ställningen 14-15 samlade emellertid Guif ihop sig och avgjorde tillställningen med fyra mål på raken i slutskedet. Då stod det och vägde. Ett par femstjärniga parader av Aron Rafn Edvardsson hjälpte förstås till, den långe islänningen höll faktiskt nollan under de sista tio minuterna.

       Man fick också resolut stopp - tack vare stundtals intensiv punktmarkering - på Linus Arnessons framfart. Den målfarlige niometaren gjorde fem mål innan paus och inte ett enda efter. Då klev i stället Tobias Johansson fram och gjorde tre mål på lika många försök och med tanke på hans enorma arbete i försvaret var juryns val lätt att utse honom till göteborgarnas främste.

       Samma utmärkelse gick i Eskilstuna Guif till sexmetersfightern Atli Aevar Ingolfsson.

       Fyra spektakulära mål knorrade, lobbade eller friskade han in från linjen och då må det vara honom förlåtet med en straffmiss. Efter den "fadäsen" fick Daniel Pettersson ta över från sju meter och satte tre av tre! Det räckte också för att bli målbäst i hemmalaget med totalt sju.

       Guif kan bättre än så här, inte minst Viktor Östlund som hade svårt med tajmingen i avslutningarna och underpresterade. Här finns potential.
       Men den stora besvikelsen var förstås publiksiffran, 1 230 i en slutspelsmatch ärlångt ifrån godkänt. Bättre intresse utan påskfirande på måndag?
       Mål, Guif: Daniel Pettersson 7 (3), Helge Freiman 5, Atli Aevar Ingolfsson 4, Mathias Tholin 3, Viktor Östlund, Richard Blank och Robin Andersson.
       RIK: Linus Arnesson 5, Tobias Östanbäck 3, Tobias Johansson 3, Nikola Stojcevski 2, Charlie Sjöstrand 2 (2), Mario Lipovac, Jonathan Carlsbogård och Emil Mellegård.
       Utvisningar, Guif: 4 x 2. Rik: 5 x 2

       Uppdaterad: 2015-04-05 01:09
       Skribent: Nalle Weinstock

       Fler nyheter

       Se hela Handbollsligan för 99 kronor

       2016-08-17

       Det är mindre än en månad kvar till premiären av…

       Majornas IK 100 år i dag

       2016-08-08

       En av svensk handbolls mest klassiska…

       Kristianstad mot regerande CL-mästaren

       2016-07-01

       I dag lottades gruppspelet i Champions League…

       Svenska folkets röst – fansens favoriter

       2016-06-15

       En epok inom handbollen tar slut när elitserien…

       Skånederby inleder säsongen 2016/17

       2016-06-03

       Den 13 september är det premiär för nya…