Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Johan Jepson fick fulländad final

       2016-05-22 16:00

       Kristianstad fick sin fantastiska afton och vann en behaglig final med brandgula ögon. En fullträff från många händer överträffade till och med känslan efter fjorårsguldet.

       – Jag trodde inte att förra säsongen skulle gå att toppa men vi gör det ännu mer och ännu större, sade Andreas Cederholm.

       Alingsåsspelarna vandrade av planen med intetsägande,gråtfyllda eller mörka ögon. 

       Segerlaget njöt desto mer av ögonblicken. Sången tillsammans med klacken som aldrig ville ta slut, söndagskvällens enskilt största jubel när lagkaptenen Johan Jepson lyfte pokalen. 

       Hans allra sista officiella uppgift i Kristianstadtröjan lyfte taket i arenan.

       – Det är det här man kämpar för. Just nu känns det vemodigt men det är rätt beslut, sade Jepson som var närmast glädjetårar i vinnarlägret.

       På presskonferensen inför finalen hade han varslat om att att laget ”inte spelat fantastiskt i slutspelet”. 

       När urladdningen väl kom var det näst bästa svenska laget oförmöget att svara upp. Kristianstad satte full fart mot ännu en triumf.

       – Med all respekt mot Redbergslid (motstånd i kvartsfinalen, journ. anm.) behövde vi inte ha en fullträff för att vinna där. Vi har varit lite svårstartade. Men vi visste att Alingsås vill springa mycket och vi springer gärna. Vi har en växel till och kan byta mer än de kan.

       Ola Lindgren litade på sina startspelare som levererade. När bytena kom förstärktes bilden av ett lag som utnyttjat förra säsongens utvidgning till 16 spelare i laguppställningen till det bästa.

       Mittsex-bjässen Fredric Pettersson fick förvisso inte vila speciellt länge. Anton Lindskog som slitit med en fotskada i förberedelserna haltade av efter en kontringslöpning. 

       Pettersson var snabbt tillbaka i elden emellan Alingsås mittlås Fredrik Teern och Oscar Bergendahl, sysselsatte båda långa stunder när han skapade utrymme för inspel eller mer skytteplats.

       – De är båda starka men jag är extremt stark också. Om jag bara gör mitt har de svårt att hålla mig, log han efter gott jobb.  

       Kristianstad hade klart överläge efter första kvarten och hade ytterligare en växel för de 15 minuterna fram till pausvilan. Sedan var spänningen definitivt över i guldstriden.

       – Hade det varit en vanlig elitseriematch, hade vi gått runt på fler gubbar. När vi såg chansen att avgöra direkt fortsätter vi bara kämpa, sade Pettersson och slöt sig till den stora skaran av rättmätig ömsesidig beundran.

       – Vi höjde oss ett snäpp till, alla ger allt, sade han.

       –  Vi får ut 100 procent av alla i första halvlek, vi är svårstoppade och bara forcerar fram, fyllde Andreas Cederholm på.

       Från nio meter var Iman Jamali smått omöjlig, Cederholm som kom till finalhelgen med axelkänningar tackade stötteapparaten för att han kunde kastade sig fram och förbi försvararna utan att tänka ömma tankar.

       – Medteamet gjorde ett bra jobb, fick bort smärtan helt. Det gör skillnad i psyket när man litar mer på axeln, sade fyramålsskytten. 

       Med glädje kom IFK:s spelare och ledare ur slutspelsbubblan. Den som befann sig närmast att ta intryck av omgivningen innan säsongen gick i mål var den magiske målvakten Nebojsa Simic.

       Sekunden efter att han räddat, agerade han domptör för publiken och fick enorm kraft av reaktionerna. Siffror på mellan åtta och nio tusen fans nämndes, Simic fick till en magisk symbios med läktarfolket.

       – Från början satte de vingar på mig, när jag hörde dem skrika satte jag vingar på dem. Sedan flög alla, dansade och firade, utbrast målvakten som minuterna efter slutsignalen också ville göra Malmökvällen till sin.  

       – Jag kan sova under bron, vakna upp i havet, har ingen aning. När jag vaknar imorgon vid middagstid kanske jag frågar mig: hur hamnade jag i Stockholm eller Eskilstuna.

       Lagkamraterna som vunnit och firat tidigare lär leda in honom på rätt spår under festligheterna. Dessutom behåller Kristianstad sin guldklimp till keeper över nästa säsong.

       Vad är nästa nivå för er?

       – Vi ska ta oss förbi gruppen i Champions Leagye, det förtjänade vi redan i år. Sedan ska vi ta ännu en titel, vinna three-peat som de säger i NBA, sade Simic till sist.

        

       Foto: Johan Jepson jublar med pokalen i hand och hela laget i bakgrunden; Petter Arvidson/Bildbyrån.

       Uppdaterad: 2016-05-22 20:44
       Skribent: Fredrik Hasselgren

       Fler nyheter

       Se hela Handbollsligan för 99 kronor

       2016-08-17

       Det är mindre än en månad kvar till premiären av…

       Majornas IK 100 år i dag

       2016-08-08

       En av svensk handbolls mest klassiska…

       Kristianstad mot regerande CL-mästaren

       2016-07-01

       I dag lottades gruppspelet i Champions League…

       Svenska folkets röst – fansens favoriter

       2016-06-15

       En epok inom handbollen tar slut när elitserien…

       Skånederby inleder säsongen 2016/17

       2016-06-03

       Den 13 september är det premiär för nya…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information