Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Projektmedel

       2020-02-27 12:59

       Nu kan föreningar söka projektmedel för att bli en del av Hand the Ball.

       Svenska Handbollförbundet äger rättigheterna till Hand the Ball i Sverige och etablerar nu projektet som ett nationellt projekt utifrån den lyckade satsningen i Stockholm, med koppling till EURO2020.    

       Hand the Ball Sveriges arbete bygger på tidigare projekt och erfarenheter från Danmark, Kenya och Stockholm (EM2020 projektet) där man i all aktivitet använder sig av den gröna streethandbollen. Projektet är alltså en del av en större helhet som agerar stöd med både utveckling och pedagogik för integration, rörelseglädje och rekrytering och stöd till verksamhet i Kenya. Bl.a. går det 1 (en) euro per köpt boll till verksamheten i Kenya. 

       Föreningar som är intresserade av att bli en del av Hand the Ball kan söka projektmedel för att starta upp rörelseprojekt i närområdet som riktar sig mot barn och ungdomar.  

       I tidigare projekt har man med Hand the Ball arbetat med ett inkluderingsperspektiv i samhället. Dels inom integration då man aktiverat områden där idrottsrörelsen inte är så stark, men även ur perspektivet att den mjukare bollen och pedagogiken kan attrahera barn som vanligtvis inte är så fysiskt aktiva. 

       För att deltaga under 2020 bygger det på att föreningen deltager vid någon av nedanstående utbildningstillfällen (1-4 deltagare) för vidareutbildning kring projektets värdegrund, pedagogik och projektets erfarenheter kring planering och samverkan med kommuner, skola och personal.  En värdegrund där inkludering, gemenskap, likvärdighet och ’fairplay’ står i fokus.   

       Utbildningen finansieras av SHF och till viss del genom erhållet projektstöd. I utbildningen ingår ett startpaket med 20 bollar, 1 bouncer och 1 mål och instruktörs T-shirt. 

       Efter genomgången utbildning legitimeras föreningen och äger rätt att säga att man jobbar med Hand the Ball och även att få använda sig av loggan. 
        
       Föreningen faktureras 8 000 kr för ovanstående utifrån erhållet projektstöd. 
        
       Utbildningstillfällen inför hösten 2020 
       SHF erbjuder åtta utbildningstillfällen av Föreningsinstruktörer till Hand the Ball. 
       Datum är fastslagna men alla orter ej ännu bekräftade. Utbildningarna kommer dock att äga rum i aktuellt område. 
        
       Tid: 16.00-20.00   
       Utbildare: Jennie Linnell 

        

       Uppdaterad: 2020-04-15 13:01
       Skribent: Jennie Linnéll

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information