Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       I föreningen

       Projekt 2020
       Hand the Ball Sverige arbetade under två års tid i samverkan med Handbolls-EM 2020 AB, Stockholms Stad, Svenska Handbollförbundet och Stockholms Handbollförbund med ett större skolprojekt i Stockholm. Verksamheten har bedrivits på sex stycken skolor i socioekonomiskt svaga områden med syfte att bidra till mer rörelse och aktivitet hos barn i låg- och mellanstadiet.

       Hand the Ball Sverige har också bedrivit verksamhet i Hjulstaskolan som ett pilotprojekt sedan våren 2017 och har i och med ”Projekt 2020” vidareutvecklat verksamheten till fler skolor.

       Inom projektet har instruktörer utbildats som sedan hållit i aktiviteterna men även fritidsledare och annan skolpersonal har genomgått utbildning för att på så sätt göra dessa även till medägare av processen. Varje skola har även valt ett specifikt värdegrundsord som sedan tryckts på den gröna bollen och dessa ord samtalar vi med barnen om. Orden är: Gemenskap, Trygghet, Respekt, Hjärta & Hjärna, Rörelseglädje och Fair play.

       Målsättningen med projektet har varit att implementera en rörelseform som sedan skolan och dess personal använder sig av även utanför Hand The Ball-aktiviteter med våra egna instruktörer. Visionen är att barnen börjar leka med bollen på eget initiativ på raster och fritids vilket på sikt verkligen skulle kunna påverka aktivitetsnivån i rätt riktning.

       Egna projekt och utbildningar i distrikt och föreningar
       När Hand the Ball nu drivs av Svenska Handbollförbundet har distrikt och föreningar chansen att driva egna projekt utifrån samma koncept. Dessa projekt kommer att ha olika utformning och storlek då förutsättningarna ser olika ut i landet. För att kunna bedriva Hand the Ball-verksamhet är kriteriet att alla aktiva ledare ska genomgå en Hand the Ball-instruktörsutbildning. Efter denna utbildning förväntas projekt och ledarskap genomsyras av de värderingar och den pedagogik som Hand the Ball står för. I alla distrikt kommer det att finnas utbildade Hand the Ball-ambassadörer som kan stötta upp lokala projekt och initiativ i hur man kan starta upp och bedriva projekt inom konceptet.

       Ambassadörsutbildning
       Alla distriktsförbund har olika arbetssätt och förutsättningar men genom att varje distrikt har en ambassadör utbildad inom Hand the Ball vill Svenska Handbollförbundet bygga och stärka kunskapskedjan kring konceptet så mycket som möjligt. Nedan i listan över namn hittar ni individer ute i ert distrikt som finns där för att stötta lokala föreningar och initiativ som skulle kunna använda sig av Hand the Ball-konceptet.  

       Ambassadörerna kan ge er information om vad Hand the Ball står för, hur man kan hitta mer information, hur och var man anmäler sig till utbildningar som Svenska Handbollförbundet tillhandahåller och hjälper er i att hålla er inom konceptets ramar i utförandet. Tveka inte i att höra av dig till din lokala ambassadör. 

       Hand the Ball ambassadörer

       Jenny

       Granström

       Västergötlands HF

       jenny@vastgotahandboll.rf.se

       Joanna

       Stassos Wolf

       Stockholms HF

       utveckling@stockholmhandboll.se

       Emme

       Adébo

       Skånes HF

       emme@skanskhandboll.se

       Jan-Olof

       Sjöström

       Västerbottens HF

       jos6@hotmail.com

       Anton

       Söderström

       Småland-Blekinge HF

       antonsoderstrom95@gmail.com

       Moa

       Eriksson

       Norrbottens HF

       moaa.eriksson@hotmail.com

       Gabriella

       Persson

       Dala/Gävleborgs HF

       gabriellapersson@hotmail.se

       Malin

       Nordquist

       Värmlands HF

       malinvarmland@gmail.com

       Simon

       Aulén

       Hallands HF

       simonaulen@me.com

       Monalisa

       Jasharli

       Västernorrland/Jämtland

       m.jasharli.mj@gmail.com

       Martin

       Kjellsson

       Uppsala Handbollklubb

       martin.kjellsson@hotmail.com

       Ramon

       Laurén

       Mellansvenska HF

       ramon.mshf@handboll.rf.se

       Malin

       Andersson

       Handbollförbundet Väst

       malin.andersson@handbollvast.se

               Instruktörsutbildning
       Hand The Ball fokuserar på lek, rörelse, utmaning, roliga upplevelser och kommunikation genom användandet av den gröna bollen. Huvudmålet är att skapa en ny och modern kultur inom rörelse där just den gröna bollen är den centrala delen av alla aktiviteter. Den första uppgiften våra ledare får är därför att förstå de värderingar, attityder och riktlinjer som Hand The Ball-konceptet står för och som förebild börja inspirera deltagare till rörelse. En instruktör ska kunna förstå, förmedla och praktisera konceptet samtidigt som hen har full frihet att utveckla, promota och hitta på nya sätt att förbättra den här kulturen av rörelse.

       Utbilda dig till föreningsinstruktör >>

       Uppdaterad: 2020-05-14 14:19
       Skribent: Therese Bringefors

       Nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information