Hem / Jennie Linnéll blir projektledare i SHF

Jennie Linnéll blir projektledare i SHF

Svenska Handbollförbundet inkluderar konceptet Hand the Ball i sin verksamhet med Jennie Linnéll som projektledare.

Bilden: Jennie Linnéll, Skuru IK, under handbollsmatchen i SHE mellan Lugi och Skuru den 14 januari 2018 i Lund. Foto. Bildbyrån.

Jennie Linnéll blir projektledare för konceptet Hand the Ball och ska ingå i den del av Svenska Handbollförbundets verksamhet som är riktad mot barn- och ungdomshandboll samt rekrytering. Genom att dra nytta av de erfarenheter Jennie fått genom arbetet med Hand the Ball i Stockholm är målet att kunna bedriva verksamheten i större skala i samtliga regioner i Sverige. På sikt ska föreningar kunna söka föreningsstöd för aktiviteter som ryms inom konceptet.

- Det känns otroligt roligt och inspirerande att få chansen att arbeta med just dessa frågor inom den idrott som ligger mig varmast om hjärtat kombinerat med Hand the Ball. Det känns som att Handbollförbundet vill ligga i framkant gällande just dessa delar, vilket stämmer väldigt väl överens med mina egna värderingar, säger Jennie Linnéll.

- Det här ligger i linje med Strategi 2021/2025 och de fokusområden vi arbetar med för att göra sporten mer tillgänglig, säger Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundets Generalsekreterare, och fortsätter:

- Vi har som mål att skapa en handboll för alla hela livet och det här projektet ger oss förutsättningar att arbeta mer med inkludering och rekrytering med en enklare form av handboll och med en tydlig pedagogik som är anpassad för målgruppen.

- Att vi knyter Jennie Linnell till oss som projektledare är en enorm styrka. Hon har varit med från starten och kan konceptet fullt ut, dessutom har hon en stark anknytning till handbollen med tidigare erfarenheter som bland annat spelare.

Jennie Linnéll avslutar:

- Ja, jag har under mina olika engagemang inom handbollen samt genom min utbildning, en master i idrottspsykologi, känt att jag verkligen brinner för en sund barn- och ungdomsidrott. Vi har ett ansvar inom idrottsrörelsen att se och ta hand om så många som möjligt och att göra idrotten till en plats för alla.

 

Om Jennie Linnéll
Jennie Linnéll är en handbollsspelare med Tyresö som moderklubb. Elitkarriären startade i danska klubben KIF Vejen 2007 och 2010 var hon med och spelade final i Cupvinnarcupen. Hon lämnade Danmark samma år och spelade sedan för den svenska klubben H 65 Höör under fem år med avancemang till dåvarande Elitserien och vinst i Challenge Cup. Därefter blev det ett år för danska HC Odense och sedan återkomsten till Sverige spelar hon för Skuru IK. Jennie verkar även som utbildningsansvarig för konceptet Hand the Ball, hon är expertkommentator i tv samt medverkar i TV4/C More:s handbollsmagasin Avkast.

 

Om Hand the Ball
Hand the Ball Sverige är en organisation där Ingemar Linnéll, Måns Sjöstedt och Jennie Linnéll över tid har arbetat för att nå ut med handboll i socioekonomiskt utsatta områden i Stockholmsområdet. I samarbete med Stockholms Stad och Stockholms Handbollförbund har organisationen under 1,5 år på 6 skolor genomfört ett stort projekt inför EM2020. Arbetet har till stor del inspirerats av Hand the Ball Danmark och goalcha och har bedrivits i form av streethandboll. Med en grön mjuk boll har barnen aktiverats  med grundmotorik i centrum och det ger en lite mjukare och enklare väg in i handbollen. I fokus ligger värderingsarbete med inkludering i spetsen och med en ledarfilosofi där inspiration, motivation och utveckling står i centrum för att skapa rörelseglädje. Konceptet Hand the Ball kommer ursprunligen från Danmark.

Hand The Ball Sverige startades 2017 i syfte att agera plattform för en positiv fritid och att få barn och ungdomar i rörelse genom konceptet med streethandboll. Sedan 2020 ingår verksamheten i Svenska Handbollförbundet, vilket ger distrikt och föreningar möjlighet att anmäla sig till utbildningar och bedriva egna Hand the Ball-inspirerade projekt.

Målet med Hand the Ball-aktiviteter är att verka hälsofrämjande och konfliktförebyggande samt att ge barnen en god upplevelse som vidare stärker självförtroendet och sociala kompetenser. Aktiviteten kan äga rum där ungdomarna är naturligt – på torget, fritidsgården, inomhus eller liknande. Målet är att uppmuntra barn och ungdomar till fysisk aktivitet och lagsport, för att förebygga ohälsa.

Hur skapar vi kreativ aktivitet hos barnen? Hur utmanar och utvecklar vi motoriska färdigheter utan att lägga fokus på prestation och resultat? Hur kan vi få alla barn att delta, även dom som i vanliga fall inte vågar?, är exempel på frågor som vi anser är viktiga. Genom vårt inkluderingspedagogiska tillvägagångssätt med leken och glädjen i fokus är målet att alla barns olikheter och särskilda behov tillgodoses. Verksamheten arbetar utifrån Riksidrottsförbundets riktlinjer om barn och ungdomars rättigheter och materialet ”Idrotten vill”.

Läs mer på handtheball.se

Kontakta projektledare Jennie Linnéll