Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Gravid Ågren siktar mot OS-kvalet

       2015-05-06 09:08

       Ulrika Ågren har spelat färdigt för den här säsongen, men det är av en mycket positiv anledning. 27-åringen ska bli mamma i höst – och siktar på comeback i OS-kvalet i mars.

       För ett par månaders sedan blev det officiellt att Jessica Helleberg är gravid, nu har nästa landslagsspelare och EM-bronsmedaljör från i vintras lämnat samma besked. Ulrika Ågren och hennes sambo, den danska landslagsspelaren Henrik Toft Hansen, blir föräldrar för första gången i höst.

       Samtidigt står det klart att det bli klubbyten för båda. Henrik lämnar HSV Hamburg för svensk- och dansklaget Flensburg-Handewitt, regerande Champions League-mästaren. Ulrika är muntligen överens med en dansk klubb och övergången offentliggörs om någon vecka när kontraktet är påskrivet. 

       – När vi fick reda på att jag var gravid sa jag direkt att jag ville tillbaka till den danska ligan där de har mer erfarenhet av att få tillbaka spelare som fött barn. Allt är så mycket mer professionellt där, säger Ågren som siktar på en relativt snabb comeback.

       – Jag vill absolut tillbaka till landslaget och både jag och Henrik hoppas att få spela OS nästa år. Även om det inte är samma sak så har jag har kommit tillbaka snabbt efter skador tidigare och tanken är att jag ska börja träna så smått i januari.

       Låg det någon sanning i ryktena om en dubbelövergång till makedonska Vardar?

       – Nej, egentligen inte. Efter att jag kom hem från EM hade jag visserligen lite kontakt med Vardar som hade fått skador på mittsex, men det blev ingenting och vi har inte haft någon mer kontakt efter det, men sedan började ett rykte att sprida sig. Det var samma sak mer Paris, där var det också en del rykten som inte stämde.

       Hur svårt är det att hitta en lösning som passar er båda?

       – Jag hade alltid trott att det var svårare än det faktiskt är, det finns ändå ganska många alternativ. Vi har alltid haft ett par alternativ att välja på.

       Hur låga är oddsen att ert barn blir en framtida linjespelare?

       – Haha, det är nog ganska stor chans att det blir så eftersom både jag och Henrik är det, liksom tre av hans syskon som alla spelar på elitnivå.

       Hur ser du på dina två säsonger i Tyskland?

       – Den har varit jättelärorik. Det är mycket tuffare handboll där. I Danmark finns det fler lirare, i Tyskland är det bara pang på, det är mycket mer fysiskt. Det har varit kul att testa båda delarna. Sen är tysk handboll väldigt bra och jag känner att jag har utvecklats mycket.

       – Sedan är det en annan mentalitet i Tyskland, de är annorlunda än vi skandinaver. I Esbjerg hade vi 13 olika nationaliteter i laget, det var annorlunda att komma till ett lag med bara tyskor. Första året kunde jag ingen tyska och hela min personlighet försvann. Jag kunde inte skämta, inte svara på frågor som jag ville, jag blev avtrubbad och avskärmad. Den här säsongen har det varit helt annorlunda. Vi har gjort samma saker och samma resor, men det har varit en helt annan upplevelse.

       Ågren kan avsluta sin tid i Tyskland med att bli tysk mästare. På lördag kommer ligan förmodligen att avgöras.

       – Vi leder med en poäng och möter Thüringer borta. Vinner vi den vinner vi ligan, förlorar vi den förlorar vi ligan. Ingen av oss ska tappa poäng i sista omgången.

       Uppdaterad: 2015-07-10 23:11
       Skribent: Daniel Vandor

       Fler nyheter

       Herrarnas EM har börjat

       2020-01-09

       På torsdagen inleddes årets EM i Handboll för…

       Sverige avslutade EM-kvalet med ny seger

       2017-06-17

       EM-kvalet är över för de svenska herrarna och…

       Herrar A – Vinst 29–21 mot Ryssland i EM-kvalet

       2017-05-03

       Sverige noterade sin tredje raka seger och…

       Ligalandslaget besegrade Ricoh, 30-28

       2017-05-02

       Det nya ligalandslaget på herssidan har i…

       Herrar A – Sverige toppar EM-kvalgruppen inför Rysslandsmatcherna

       2017-05-01

       Det svenska herrlandslaget samlades på måndagen…

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information