Hem / Utbildningsmaterial

Utbildningsmaterial

Utbildningsmaterial

SHF:s Utbildningsportal - Handbollsakademin

På SHF:s Utbildningsportal hittar du alla våra utbildningswebbar.
Det är våra webbaserade utbildningsmaterial som består av 100-tals instruktionsfilmer och text. Klicka här för att komma till den.

På SISU Idrottsböckers webbplats kan du köpa dessa material och alla andra utbildningsmaterial från SHF. Klicka här för att komma dit.

Tränarutbildning 1

Efter registrering hittar du ditt utbildningsmaterial under mina sidor på Utbildningsportalen >

Riktar sig till dig som vill starta din tränarkarriär eller du som förälder eller du som enbart vill ta del av mer information om att leda barn i ålder 6-10år. 

Tränarutbildning 2 och 3

Riktar sig till tränare för spelare i åldern 9–14 år och är utbildningsmaterialet till det andra och tredje steget i Svenska Handbollförbundets utbildningsstege, Tränarutbildning 2 och 3. 
Du beställer det här

Våra andra utbildningswebbar är:

Samarbete i anfall och försvar
Individuell anfalls- och försvarsteknik
Målvaktsträning Handboll 
Redo för uppvärmning 
Handbollens terminologi

Gratis utbildningsmaterial till Barnhandbollstränare 6-10 år

Bollekar - Innehåller beskrivning av 35 Bollekar

Handbollsskola- Innehåller 20 planerade lektioner samt ett övningsförråd med lekar.

Övningsförråd kasta-fånga-studsa

Övrigt

RF:s Riktlinjer för Barn- och ungdomsidrott
I svensk idrotts verksamhetsidé står att vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Där beskrivs också att barnidrott ska utgå från lek.

Ren vinnare, utbildning i antidoping
Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för både idrottsutövare och stödpersonal. Den passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare.

Du som är handbollsledare eller -tränare är en del av svensk handboll. Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för barn, ungdomar och vuxna oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll. Tillsammans skapar vi en handboll för alla.

Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport där fair play är vårt signum. Vi visar respekt för med- och motspelare, ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik. Motståndare hälsar på varandra innan matchstart och respekterar varandra under match. Du som är ledare har ett stort ansvar att föregå med gott exempel.

På de här sidorna hittar du som vill bli handbollstränare information om hur du kommer igång med din utbildning. 

Du som redan är tränare/ledare hittar information som vi tycker är viktig att du känner till, exempelvis information om hur du vidareutbildar dig. Du hittar även tips på utbildningar och litteratur inom områden som skadeförebyggande träning, kost och träning för spelare med funktionsvariationer. Du hittar information om trygg idrott, information från BRIS stödlinje för ledare samt medicinska råd.

Välkommen till svensk handboll.