Hem / Utbildningsmaterial

Utbildningsmaterial

TS1-pärmen

Vid ett deltagande på en TS1-kurs ska du beställa visst material från SISU Idrottsböcker och visst material kan du ladda ned gratis och ta med dig till kurstillfället. Tränarskolan 1 riktar sig till dig som ska träna barn från 9-14 års ålder.

 

TS1-pärmen

Detta material (pdf-filer) laddar du ned och tar med till vid kurstillfället.

Ledarskap
Träningslära
Grundteknik
Spelförståelse
Anfallsspel
Försvarsspel
Svenska Handbollförbundets policys
Tränarskolans timfördelning

 

Utbildningsmaterial

På SISU Idrottsböckers webbplats kan du köpa Svenska Handbollförbundets utbildningsmaterial:

 

Övrigt

RF:s Riktlinjer för Barn- och ungdomsidrott
I svensk idrotts verksamhetsidé står att vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet. Där beskrivs också att barnidrott ska utgå från lek.

Ren vinnare, utbildning i antidoping
Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för både idrottsutövare och stödpersonal. Den passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare.

Du som är handbollsledare eller -tränare är en del av svensk handboll. Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar både elit- och breddverksamhet för barn, ungdomar och vuxna oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll. Tillsammans skapar vi en handboll för alla.

Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport där fair play är vårt signum. Vi visar respekt för med- och motspelare, ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik. Motståndare hälsar på varandra innan matchstart och respekterar varandra under match. Du som är ledare har ett stort ansvar att föregå med gott exempel.

På de här sidorna hittar du som vill bli handbollstränare information om hur du kommer igång med din utbildning. 

Du som redan är tränare/ledare hittar information som vi tycker är viktig att du känner till, exempelvis information om hur du vidareutbildar dig. Du hittar även tips på utbildningar och litteratur inom områden som skadeförebyggande träning, kost och träning för spelare med funktionsvariationer. Du hittar information om trygg idrott, information från BRIS stödlinje för ledare samt medicinska råd.

Välkommen till svensk handboll.