Hoppa till sidans innehåll

Intentioner

Mellansvenska Handbollförbundets Utbildningskommitté fortsätter på den inslagna vägen med att utveckla distriktslagsverksamheten. Sedan drygt ett år tillbaka har vi satt den ”nya” spelarutbildningsplanen i sjön vilket är väldigt glädjande. Det har inneburit en rad strukturella förändringar. Förhoppningsvis till det bättre, för både spelare, ledare och klubbar.

Våra syften är många och täcker en hel del punkter som vi här nedan belyser. I grunden handlar det om att ge våra spelare bättre ”verktyg” på sin resa från ungdomsspel till seniorspel. I alltför många fall leder den idag till att våra ungdomar slutar för tidigt med sin handboll. Vi tror att vi, tillsammans med våra klubbar, kan påverka detta genom att helt enkelt bedriva en bättre utbildningsverksamhet inom ramen för vår distriktslagsverksamhet. I vår mening handlar det om så mycket mer än att ”åka till Nyköping och Sverige Cupen och spela en turnering.” Därför hoppas vi att den nya spelarutbildningsplanen skall bidra med följande;

  • Förstärka utbildningsintentionen med hela vår distriktslagsverksamhet.
  • Hålla ”dörrarna” öppna under längre period av tid för fler spelare.
  • Utveckla den fysiologiska och teoretiska ansatsen i utbildningsplanen.
  • En än mer individualiserad träningsform under det första året i utbildningen.
  • Ett större ansvarstagande av MSHF i organisatorisk, ekonomisk och planläggande mening.
  • Verksamhetsorienterat tävlande. Vi kan styra antalet deltagande lag i Sverige Cupen efter hur spelarantalet ser ut på olika håll i regionen. Vi kan ha fler alt. mindre tävlande lag från respektive län beroende på hur ”kullarna” ser ut.
  • Tillsammans med regionens klubbar bidra till att fler spelare spelar handboll längre.
  • Bidra med ”fler” spelare till SHF:s lägerverksamhet. Idag tenderar dessa siffror snarare att röra sig åt andra hållet.

Den nya spelarutbildningsplanen för pojkar och flickor födda -02 och -03 finner ni på vår hemsida.

02orna har i skrivande stund genomfört 5 st läger med stort intresse från er och era spelare vilket är oerhört glädjande. 03 orna har just börjat men där har intresset varit enormt, inte mindre 266 st spelare var på läger 1.

Har ni frågor, funderingar eller synpunkter på ovanstående information är ni välkomna att diskutera dessa med oss.

Uppdaterad: 2017-03-22 16:10

Nyheter

 
Mellansvenska Handbollförbundet
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
633 42 Eskilstuna
Telefon: 0104764290, 0104764291