Hoppa till sidans innehåll

Goda exempel i MSHF distrikt

Här kommer olika projekt och aktiviteter som finns inom MSHF att listas. Detta för att informera men framförallt sprida "Goda exempel" över vårt område. Varför uppfinna hjulet när det redan görs bra aktiviteter inom MSHF. Varje projekt/aktivitet är kort beskrivet och för mer information finns det kontaktupggifter för mer information och svar på frågor.

Handbollsmål i sikte - Klubbarna kring Linköping

Är ett projekt där 8 st föreningar (HK Erping, HK Opal, Ljungsbro HF, Malmslätts HF, Mantorps IF HF, Motala HK IF, RP IF Linköping och Vadstena HF ) kring Linköping har bildat ett rekryteringsprojekt genom att ansöka om projektmedel ifrån SHF och SISU/DF.

Projektet inriktar sig på att besöka lågstadieskolor för att genomföra  handbollslektioner, i föreningarnas regim, för att få fler barn intresserade av handboll och förhoppningsvis välja denna idrott som fritidssysselsättning. Förra säsongen genomfördes över 140 st lektioner i skolorna i detta projekt och åt dessa föreningar!

Ansvarig för projektet: Patrik Olsson (projektledare) 0702658573 eller patrikolsson2@icloud.com

Integration med hjälp av Handboll - Örebro SK Herr

Är ett projekt som Örebro SK Handdboll herr har startat upp, genom genom att ansöka om projektmedel ifrån SHF, för att leva upp till Idrottens värdegrund ”allas rätt att vara med”. Detta genom att starta handboll i ett område med många olika etniska grupper som har olika religion, traditioner, språk etc.

Ett samarbete med fritidsgården och skolan i detta område har upprättats där handbollsträningar och lektioner hålls. Förhoppningen är så klart att fler barn kan rekryteras till handbollen och att grupper/lag kan startas upp som effekt av projektet. Dessutom är det klubbens egna spelare som är ledare inom projektet vilket kan generera fler ledare till handbollen.

Ansvarig för projektet: Zivko Kokic 019209558 eller handboll@oskungdom.nu


Avslutande poolspel - Klubbarna kring Örebro

Som en avslutning inför varje "termin" brukar Örebroklubbarna tillsammans arrangera ett avslutande poolspel (d-ungdom). Detta syftar till att stärka kamratandan mellan spelare och ledare mellan föreningarna.

Detta urskiljer sig ifrån vanliga poolspel/sammansdrag genom att dela in lag som är blandade, flickor blandat med pojkar och blandat mellan föreningar, för att spela matcher tillsammans. Man anmäler alltså inga färdiga lag till denna dag utan spelarna får ett lag på plats. Ledarna kommer även dom att blandas och bli tilldelade varsitt lag med blandade spelare ifrån föreningarna.

Alla barn och ledare får en varsin T-shirt att spela i under dagen som man får ta med sig hem när dagen är slut. Vid våren 2014 avslutning trycktes "Älska Handboll" på ryggen av t-shirten!

Kontakt för aktiviteten: Erik Bååk 0705545402 eller erik@lif-lindesberg.se