Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Grundstenen

Liten nyhetsbild i lista Samtidigt som HK Järnvägen, IFK Strängnäs och Hultic BK gått i mål med sitt Grundstensarbete är LIF Lindesberg, Malmslätt-Ljungsbro HF och Hallstahammars SK i slutfasen av sitt arbete. De tre nya föreningarna som är på att gå in i tredje upplagan av Projekt Grundstenen är IFK Örebro, HK Eskil och Katrineholms AIK. Start för dessa blir under hösten 2019.
 
Liten nyhetsbild i lista HK Järnvägen, Hultic BK och IFK Strängnäs, som ingår i den första upplagan i MSHF:s Projekt Grundstenen, hade sin tredje (den gemensamma) träff 3 juni på Gripsholms Värdshus.
 
Liten nyhetsbild i lista Under våren 2018 gjordes besök 3 och 4 hos Strömstads HK, som MSHF:s projektansvarige följer i deras Grundstensarbete. Projektansvarige tillika initiativtagaren Kenneth Johansson kunde konstatera att klubben ligger väl framme i sitt arbete med styrdokumenten.
 
Liten nyhetsbild i lista Projekt Grundstenen Svenskt föreningsliv har de senaste åren visat en negativ trend när det gäller medlemsantal så även inom handbollen. Det har helt enkelt blivit svårare, i konkurrens med mycket annat, att rekrytera och behålla medlemmar. Ett försök till att motverka problematiken har Mellansvenska Handbollsförbundet beslutat att ge intresserade MSHF föreningar möjligheten att söka stöd i sin föreningsutveckling i ett projekt som kallas Grundstenen, som kommer att drivas av MSHF i samarbete med utvalda föreningar. Projektet ska stärka föreningarna och bygga upp dem från grunden, där fokus kommer att läggas på att rekrytera och behålla medlemmar vare sig de är barn, ungdomar eller vuxna. Ett mål kommer att vara att barnen/ungdomarna ska välja handboll som sin sport. Under projektets gång kommer MSHF med egen mentor (Ramon Laurén, föreningskonsulenten) hjälpa föreningarna med handledning och träffar vid olika tillfällen under året. För att detta ska kunna genomföras behövs minst fem personer i föreningen som känner att de har möjlighet och vilja att vara med på detta projekt. Det behövs egentligen inga speciella kunskaper om handboll för att vara med, bara en vilja och önskemål om att föreningen ska leva vidare med framåtanda. Initialt kommer tre föreningar få chansen att medverka i det första projektgenomförandet av Grundstenen. Svar behövs senast 2017-10-06 Vid frågor eller om er förening vill anmäla sitt intresse kontakta Ramon Laurén, telefon: 010-476 42 91 eller via mail: ramon.lauren@sormland.rf.se
 

Vem är Ramon Laurén?

(2017-09-07 14:06)
Liten nyhetsbild i lista Ramon har sedan mitten på augusti arbetat med MSHF och vårt nya projekt. Men vem är Ramon och vilken bakgrund har han? Här kommer lite mer information
 
Liten nyhetsbild i lista Ramon Laurén är sedan den 14 augusti nyanställd hos Mellansvenska Handbollförbundet i rollen som Projektledare för vårt nya utvecklingsprojekt "Grundstenen". Mer info kommer.
 
Liten nyhetsbild i lista Tillsammans har MSHF och våra föreningar nu arbetat med detta arbete i 2,5 år. Läs mer här.
 
Liten nyhetsbild i lista Telefonproblemet är åtgärdat.
 
Liten nyhetsbild i lista Det är totalt 12 st föreningar som har ansökt om Handbollskaravanen inom vårt distrikt denna säsong. Klicka här för att se vilka som kommer arbeta med Handbollskaravanen men också för tips och råd.
 
Liten nyhetsbild i lista Ansökningstiden för höstens Handbollskaravan startar 1 juni. Vi behöver er anmälan senast den 31 augusti 2016. Läs mer här.
 
1 2 3 4 5 > »

Nyheter

 
Mellansvenska Handbollförbundet
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
633 42 Eskilstuna
Telefon: 0104764290, 0104764291