Hoppa till sidans innehåll

Sverige möter Kroatien i Eskilstuna och Norrköping!

2017-12-01 19:44

Den 5 april möts Sverige – Kroatien i Stiga Sports Arena i Eskilstuna. Nu står det klart att den andra matchen ska spelas i Himmelstalundshallen i Norrköping den 7 april.

Mittsexan och PSG-proffset Jesper Nielsen ser fram emot att spela i Norrköping där han är född och uppvuxen. Fram tills han var 16 år spelade Jesper handboll i klubben Norrköpings AIS. Sedan flyttade han till Göteborg för att gå på rikshandbollsgymnasiet.

– Alla jag känner som har spelat en landskamp i sin hemstad har sagt att det är väldigt speciellt, så jag ser förstås fram emot det, säger Jesper Nielsen till Handbollslandslaget.se.

På måndag kommer förbundskaptenen Kristján Andrésson att presentera den svenska truppen inför EM i Kroatien som spelas den 12-28 januari. Under EM kommer Sverige att få möta Kroatien redan i gruppspelet. I april blir det nya möten mellan lagen i både Eskilstuna och Norrköping.

– Handbollen är på frammarsch i Norrköping och vi har arbetat länge för att få arrangera en landskamp där. Kul att vi får göra det mot ett så bra lag som Kroatien och förhoppningsvis får vi se en vass Norrköpingskille i den svenska tröjan, säger Hans Furuheim, ordförande i Mellansvenska Handbollförbundet.

Den 18 december släpps biljetterna till matcherna mot Kroatien i både Eskilstuna och Norrköping på handboll.ebiljett.nu.

 

Källa: Handbollskanalen.se (texten är saxad från deras hemsida)

Uppdaterad: 2019-07-12 09:48
Skribent: Ulf Nyström

Fler nyheter

 
Mellansvenska Handbollförbundet
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
633 42 Eskilstuna
Telefon: 0104764290, 0104764291