Hoppa till sidans innehåll

SverigeCupen 2018 - i Nyköping!

Handbollsfesten för distriktslag i Nyköping är över för denna gången. Det har varit full fart i dagarna tre nere hos IFK Nyköping och i Nyköpings Arenor!

För våra flicklag innebär det att;

Sörmland tog en mycket meriterande 4:e plats efter mycket fina prestationer under hela helgen. Östergötland slutar på 16:e plats och sammanslagna Västmanland/Örebro spelade mot Norrbotten och Småland/Blekinge Södra om platserna 17-19 där tyvärr info saknas från arrangörerna om matchen mellan Västmanland/Örebro – Norrbotten. 

På pojksidan ser det ut som följer;

Östergötland gjorde som Sörmlands tjejer och tog en mycket meriterande 4:e plats medan Sörmland knep 7:e platsen. Västmanland slutade på 13:e plats och Örebro slutade på plats 18.

I samband med Sverigecupen var förbundskaptenerna för juniorlandslagen på både flick- och pojksidan på plats och tillsammans med sina respektive instruktörsstaber så påbörjade de arbetet med vilka spelare som kommer tas ut till Riksläger 1 i april 2019. Vilka MsHF spelare som får den chansen presenteras på hemsidan i samband med att uttagningarna är klara.

På plats fanns även representanter för Rikshandbollsgymnasiet i Göteborg samt flertalet av landets NIU-gymnasier, för att titta på de spelare som sökt handbollsgymnasier till nästa läsår.

Vi skulle vilja passa på att tacka alla våra spelare och ledare för den tid, kraft och det engagemang ni har visat under hela resan från Spelarutbildningsläger 1 i januari 2017 till nu. Dessutom skulle vi vilja rikta ett stort tack till arrangörsklubben IFK Nyköping och Svenska Handbollförbundet för ett härligt arrangemang.

Uppdaterad: 2018-11-23 12:48
Skribent: Johan Johansson

Nyheter

 
Mellansvenska Handbollförbundet
MunktellArenan, Verkstadsgatan 5
633 42 Eskilstuna
Telefon: 0104764290, 0104764291