Hem / Sista fasen av distriktkvalet har inletts

Sista fasen av distriktkvalet har inletts

ATG Svenska cupen är nu inne i slutfasen av vårens distriktskvalificering i och med att den tredje distriktsomgången inletts.

Från distriktskval 3 (DK3) som vi nu är inne i ska tio damlag och tio herrlag gallras fram till sommarens gruppspel där de 22 högst rangordnade dam- respektive herrlagen redan väntar. 

Herrar 

Sett till serienivåer har ett antal lag tagit sig fram från lägre divisioner. Mest noterbart är det i HF Väst där tre lag från lägre divisioner tagit sig hela vägen fram till avgörande matcher i DK3. KFUM IK Ulricehamn spelade den gångna säsongen i division 4 medan Sävedalens HK och Örgryte IS båda spelade i division 3. I DK3 ställs de tre lagen mot lag som säsongen 2021-2022 spelade i allsvenskan.

Här hittar du herrarnas distriktkval

Kvalmatcher sänds i samarbete med solidsport.

 

Damer

Ett antal division 2-lag har tagit sig till DK3, men då har vägen fram generellt sett inte kantats av lag från högre divisioner även om Växjö HF slog ut division 1-laget HK Malmö. Den stora skrällen får annars anses vara Lödde Vikings HK från division 3 som nu har tagit sig förbi två topplag i tvåan på sin väg fram till ett avgörande möte med division 1-laget HK Drott Halmstad.

Här hittar du damernas distriktkval

Kvalmatcher sänds i samarbete med solidsport.


Redan klara

Från norr kan vi notera att Bodens BK HF har två lag med i år igen. Damlaget var direktkvalificerat eftersom det var det enda laget i norr som hade anmält sig. Herrlaget tog sig till gruppspelet genom att besegra Brännans HF i en matchserie som tjuvstartade DK3-spelet. Även i HF Mitt har en matchserie spelats lite tidigare än beräknat. Det är IFK Örebros damlag som har tagit sig vidare till gruppspelet. Dessa tre lag huserade den gångna säsongen i division 1.

 

Gruppspel


Topp 22 herrar

Alingsås HK
Amo HK
Eskilstuna Guif IF
Hammarby IF HF
HK Aranäs
HK Malmö
HK Varberg
IF Hallby HK
IFK Kristianstad
IFK Skövde HK
IFK Ystad HK
IK Sävehof
Kungälvs HK
Lugi HF
OV Helsingborg HK
Redbergslids IK
Skånela IF
Tyresö Handboll
Vinslövs HK
VästeråsIrsta HF
Ystads IF HF
Önnereds HK

 

Topp 22 damer

AIK
BK Heid
Boden Handboll IF
Eskilstuna Guif IF
Eslövs IK
HK Aranäs
Höörs HK H 65
IF Hallby HK
IK Sävehof
Kristianstad HK
Kungälvs HK
Kärra HF
Lugi HF
OV Helsingborg HK
Skara HF
Skuru IK
Skånela IF
Skövde HF
Tyresö Handboll
VästeråsIrsta HF
Ystads IF HF
Önnereds HK