Hem / Amo klara för semifinal

Amo klara för semifinal

ATG Svenska cupen: Sensationen är ett faktum. Allsvenska Amo är klara för semifinal efter ny seger mot vårens SM-finalist IFK Skövde. – Det här är häftigt för hela cupen, säger Amos huvudtränare Andreas Stockenberg.
Bilden: Minik Dahl Hoegh, Amo. Arkivfoto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Med ett försprång på fyra bollar för allsvenska Amo var det upplagt för cupdramatik i Skövde på onsdagskvällen. Till skillnad från mötet i Småland kom IFK Skövde till spel med landslagsmannen Jack Thurin samt 900 passionerade hemmasupportrar. Handbollsligans tabellfyra var både revanschsugna och formstarka. 

Men precis som i första mötet visade Amo ingen respekt för fjolårets SM-finalister. Gästerna ledde med 19–18 i paus och behöll kommandot i andra halvlek. Mycket tack vare lyckat 7-6 spel. 

– Så som det har sett ut är jag inte ett dugg överraskad över avancemanget. Vi är bättre än dem. Jag tycker det var konstigt att de inte hade mer att ta till bakåt. Vi kom väldigt enkelt till lägen, sade Andreas Stockenberg som missade kvällens returmöte till följd av en blindtarmsoperation. 

Planens dominant hette Minik Dahl Hoegh och gjorde tolv mål. Grönlänningen fick välförtjänt beröm av Stockenberg.

– Han var ett odjur idag. Jag har sällan sett en spelare dominera mot ett Skövde som nu inte hade något att skylla på. Det är jävligt starkt av oss att först ta hem en seriefinal i allsvenskan och sen åka upp till Skövde en vardag och hålla emot, fortsatte ”Stocken”. 

Slutresultatet skrevs 39–40 i Arena Skövde. Amo, som leder allsvenskan före Skånela, är nu i semifinal i ATG Svenska cupen. Totalt vann smålänningarna dubbelmötet med 76–71. 

– Det är jävligt häftigt. Vi har tidigare slagit ut HK Malmö och kom före Sävehof i gruppen. Det är inte många Handbollsligan-lag som skojar med oss i alla fall. Det kan jag lova dig. Det här är häftigt för hela cupen, avslutade Stockenberg på frågan om Amo är bland de bästa lagen i Sverige just nu. 

Målskyttar, IFK Skövde: Bjarni Valdimarsson 10, Jack Thurin 7, Viktor Hallén 6, Fredrik Mossestad 6, Matias Helt Jepsen 4, Kristian Svensson 3, William Elovsson 2, Adam Samuelsson 1.

 
Målskyttar: Amo: Minik Dahl Hoegh 12, Niclas Närenborn 7, Felix Tyberg 6, Hugo Stuivers 6, Anders Forsell Schefvert 3, Gusten Montonen 3, Evon Mohlin 1, Nemanja Cvetinovic 1, Mikkel Hansen 1.