Hem / Drömstart gav Skara två premiärpoäng

Drömstart gav Skara två premiärpoäng

ATG SVENSKA CUPEN Fjolårsfinalisten Skara HF visade inga som helst premiärnerver i onsdagens möte med Skånela IF. På resande fot vann man med 30–21 (14–8). – En typisk förstamatch, sammanfattade Skaras tremålsskytt Carolina Grindbacka.
Bilden: Sara Johansson, Skara HF. Arkivfoto: Viktor Ljungström/Bildbyrån.Det var till stora delar en ojämn premiärmatch som ägde rum i Vikingahallen i Märsta under onsdagskvällen. Hemmalaget Skånela IF hade inte mycket att sätta mot gästande Skara HF. 

Redan från start visade skaraborgarna prov på ett stabilt försvar- och målvaktsspel. Det dröjde drygt tio minuter innan Skånela gjorde sitt första spelmål. 8–14 slutade sedan den första halvleken.

– På förhand hade vi ingen aning om var vi stod. Men i halvtid visste vi att vi var det bättre laget. Jag var aldrig orolig under matchen, kommenterar bortalagets tremålsskytt Carolina Grindbacka som sedan mars månad är tillbaka på handbollsplan efter graviditet. 

I andra halvlek fick Skånela bättre träff i sitt anfallsspel. Den före detta Skara-spelaren Sofia Kou Aune gjorde vad hon kunde för att sänka hennes tidigare lagkamrater, och i den 50:e minuten reducerade hon till 19–22. 

Men närmare än så kom inte Skånela. Repliken från Skara kom direkt genom dubbla mål, och kort därefter var försprånget ointagligt för SIF. Slutsiffrorna skrevs 21–30. 

– Tajmingen stämde inte överallt för oss. Sen var det extremt varmt i hallen. Det var svettigt och klister överallt. En typisk förstamatch, fortsatte Grindbacka, som bedömer Skaras chanser till avancemang som goda:

– Idag fick vi ett kvitto på att det finns bra saker att bygga vidare på.

Nästa uppgift för Skara blir Kungsängens SK på bortaplan den 24 augusti. Fyra dagar senare avslutar de gruppspelet med match mot SHE-nykomlingen IF Hallby.

I övrigt från onsdagskvällen noteras tre bortasegrar och en hemmatriumf i herrarnas gruppspel. Allsvenska VästeråsIrsta HF stod för den stora knallen när de slog Redbergslids IK med 31–22. 

Onsdagens resultat, dam:
Skånela IF–Skara HF 21–30

Herr:
Kungälvs HK–IK Sävehof 28–39
Anderstorps SK–IFK Skövde 23–32
HK Varberg–IFK Kristianstad 28–42
VästeråsIrsta HF–Redbergslids IK 31–22


Gruppspelet inklusive åttondels- och kvartsfinalerna sänds i Handboll Play på solidsport.se.  Följ också cupen i den officiella appen.