Hem / Tilda Matthijs inför första kvartsfinalen

Tilda Matthijs inför första kvartsfinalen

Under onsdagskvällen drar ATG Svenska cupen igång igen. Kvartsfinalen mellan Önnereds HK och Skara HF väntas bli fysisk, åtminstone enligt Tilda Matthjis som stöter på flera av sina gamla lagkamrater. 

– Det är alltid speciellt att möta Skara. Jag tror på många smällar i matchen, säger Matthijs. 

Totalt är de åtta lag som är kvar i jakten på ATG Svenska cupen-guldet. Önnereds HK, IK Sävehof, Skara HF, VästeråsIrsta HF, Skuru IK, H65 Höör, Kristianstad HK och Lugi HF. 

Kvartsfinalerna spelas likt åttondelsfinalerna i dubbelmöten. Tre av dessa färdigspelas under veckan med returmatch redan på lördag. Däremot spelas returen mellan Skara och Önnered den 12 oktober. 

Mittnian och spelfördelaren Tilda Matthijs är en av nyckelfigurerna i Önnered. I SHE har laget inlett med ett kryss och en seger. Senast bortabesegrade de fjolårsfinalisten H65 Höör. 

– Den segern gav mycket energi. Även om vi höll på att sjabbla bort det. Det betydde mycket för självförtroendet att åka ner till Höör och hämta två poäng, berättar Matthijs.

Nu är Önnereds fokus riktat mot kvartsfinalen mot Skara. För Matthjis som tidigare har spelat för spanska BM Granollers, är cupspel inget nytt. 

– Nej, vi hade det i Spanien. Jag tycker det är jättekul att spela cup parallellt med serie. Det är kul att få fler matcher och lite annan karaktär på kvällarna. 

Vad säger du om lagen som återstår?

– Jag skulle säga att vi är jämnbra. För vår del spelade inte lottningen särskilt stor roll. Det är alltid speciellt att möta Skara. För mig som har haft Magnus Frisk som tränare i Skövde blir det extra roligt. Jag har även spelat tillsammans med Ewelina Ström och Maja Eriksson i Önnered samt Sara Johansson i Skövde. Så vi känner varandra väl. 


Hur går det på onsdag mellan er och Skara?

– Vi vinner. Men det kommer bli jämnt. Det kommer vara en ganska fysisk handboll som spelas. Jag tror på många smällar i matchen.


I Önnered är Elin Hallagård tillbaka från skada. Den tidigare landslagsspelaren lär säkerligen bidra med nyttig rutin. 

Onsdag 19.00: Kristianstad HK–Lugi HF

Onsdag 19.00: H65 Höör–Skuru IK

Onsdag 19.00: Önnereds HK–Skara HF

Torsdag 19.00: IK Sävehof–VästeråsIrsta HF