Hem / 599 lag anmälda

599 lag anmälda

599 lag har anmält deltagande i årets upplaga av Gjensidige USM. - Det känns skönt att kunna blicka framåt och jag vet att ungdomarna är lika taggade som jag på att få kliva in i hallarna och spela matcher igen, säger Niklas Axvallen, SHF.

- Nu när vi kan summera årets anmälningar så ser jag verkligen fram emot att komma igång med detta års upplaga av Gjensidige USM. Det känns skönt att kunna blicka framåt och jag vet att ungdomarna är lika taggade som jag på att få kliva in i hallarna och spela matcher igen. USM är för mig något extra speciellt, nerven, spänningen och klimatet i hallarna inför varje steg och match går verkligen att ta på. Jag vet att vi alla saknat detta och jag tror att årets upplaga blir extra speciell för alla som kommer att delta. Jag önskar alla deltagande lag, spelare och tränare stort lycka till och hoppas verkligen att vi ses i hallarna till hösten!, säger Niklas Axvallen, Svenska Handbollförbundet.

599 anmälda lag
Till årets upplaga är 599 lag anmälda med deltagande lag från Kiruna i norr till Ljunghusen i söder, Kalix i öst till Strömstad i väst. Svenska Handbollförbundets fem distriktsförbund representeras enligt följande:

Handbollförbundet Mitt: 102
Handbollförbundet Norr: 27
Handbollförbundet Syd: 155
Handbollförbundet Väst: 188
Handbollförbundet Öst: 127

Flest anmälda lag står Lugi HF för med hela 14 anmälda lag.

Det är totalt 329 flicklag och 269 pojklag anmälda (i anmälan saknar ett lag klasstillhörighet).

Den största klassen är i år flickor 16 med 131 anmälda lag.

F14: 128
F16: 131
F18: 70

P14: 101
P16: 105
P18: 63

Totallista över anmälda lag till Gjensidige USM säsongen 2021-2022 kan du öppna här.

Är det någon förening/något lag som någon anser sig sakna i listan, vänligen kontakta Niklas Axvallen omgående.

Du kommer att kunna följa Gjensidige USM via

svenskhandboll.se/usm
instagram @usmhandboll
Solidsport


Gjensidige USM arrangeras för klasserna flickor och pojkar 14, 16 och 18 år och spelas i grupparrangemang - från steg 1 till steg 4, som arrangeras av föreningarna runt om i hela sverige, med start på hösten och avslut i en gemensam finalhelg för samtliga klasser efterföljande vår. Finalhelgen spelas den 6-8 maj 2022 i IFU Arena, Uppsala med de återstående 48 lagen.

I stort sett alla matcher brukar gå att se live på webben via föreningssända direktströmmar på Solidsport.