Hem / Handboll i Sverige / 160 lag anmälta till ATG Svenska cupen 22-23

160 lag anmälta till ATG Svenska cupen 22-23

På måndagskvällen stängde anmälningsfönstret till nästa säsongs ATG Svenska cupen. Totalt har 72 dam- och 88 herrlag anmält sig.

Det totala antalet anmälda lag till ATG Svenska cupen för säsongen 2022-2023 stannade vid 160. De sista anmälningarna trillade in strax efter 23:00 på måndagskvällen, med mindre än en timme till att fönstret stängde.

Under tisdagen har Svenska Handbollförbundet inlett arbetet med att kontrollera anmälningarna. Nu har distrikten fått listor över anmälda lag i sina områden och inom ett par dagar inleds arbetet med lottningen.

De 22 högst rangordnade anmälda lagen är direktkvalificerade till gruppspelet som spelas i slutet av sommaren 2022. Vilka dessa 22 lag blir baseras på tabellställning efter halvspelad serie.

Resterande lag kommer att delta i distriktskvalificeringsspelet som pågår våren 2022. Lag från lägre divisioner kommer att påbörja sitt spel redan i januari medan lag med bättre rangordning kliver in i tävlingen i februari och mars. Distriktskvalificeringen avslutas sedan i slutet av april och början av maj med direkt avgörande matchserier om platser till gruppspelet.

Vid en närmare blick på anmälningslistorna kan det konstateras att alla lag från HBL, SHE och de två allsvenska serierna har anmmält sig. Från de fyra division 1-serierna har sammanlagt 32 lag anmält sig.

Fullständig lista över anmälda lag finner du via länken nedan.


Anmälda lag ATG Svenska cupen 22-23 här >>>