Hem / Handboll i Sverige / Avveckling av hemsida i IdrottOnline

Avveckling av hemsida i IdrottOnline

Den hemsideslösning som via RF/SISU är kopplad till IdrottOnline kommer att stängas ner till årsskiftet. Det innebär att föreningar som har den lösningen måste hitta en ny plattform.

Riksidrottsförbundet har tidigare meddelat och informerat om avveckling av hemsida i IdrottOnline.


Svenska Handbollförbundet har, tillsammans med ett flertal andra specialförbund, förhandlat fram ett avtal med IT-bolaget Consid och webb-plattformen Sitevision och tagit fram ett erbjudande på webblösning även till våra klubbar. Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med de vanligaste mallarna och funktionerna för en enkel, bra och mobilanpassad hemsida, i ett kraftfullt men samtidigt enkelt redaktörsverktyg och i ett webbhotell med hög säkerhet.

Lösningen erbjuds alla klubbar som är medlemmar i Svenska Handbollförbundet och kostnaden baseras på medlemsantal.  Exempel: För en klubb med under 500 medlemmar är kostnaden första året för uppstart och drift av den nya webbplatsen 6 500 kr, därefter är kostnaden 200 kr/månad för licens och drift. Kostnad tillkommer om man önskar supportavtal i särskild omfattning.

I presentationen från Consid kan du läsa mer om upplägg och kostnader: Idrottspaketet ny hemsida till föreningar Consid vs2.pdf

Kontakt med Sitevision tas genom Louise Ohlin This is a mailto link

FLER LÖSNINGAR PÅ MARKNADENMarknaden erbjuder givetvis många andra, såväl gratis- som kostnadsbelagda webb-lösningar. De senaste åren har en stor utveckling skett där. Ett flertal externa kommersiella system erbjuder kombinationer av hemsida, medlemsadministration, ekonomihantering och verksamhetsstöd. För föreningar som använder ett sådant system för medlemshantering erbjuder RF/SISU integrationsmöjligheter till IdrottOnline. Nedan finns en länk som beskriver vilka system som i dag kommunicerar med IdrottOnline.https://www.rf.se/bidragochstod/it-tjanster/Integration/lasatillidrottonline/

IDROTTONLINES ADMINISTRATION PÅVERKAS INTEObservera att det bara är hemsideslösningen som försvinner den 31/12. Övriga funktioner och lösningar i IOL finns kvar som tidigare. Till exempel LOK-stödshantering Medlemshantering (handbollsspelare för att omfattas av laglicensen måste vara registrerade som Aktiva i IOL).Inloggningslänk till IOL är då: login.idrottonline.se. Den fungerar redan i dag.