Hem / Handboll i Sverige / F14-klassens steg 2-grupper klara

F14-klassens steg 2-grupper klara

Det stod sedan tidigare klart på vilka orter lagen i Gjensidige USM:s F14-klass skulle spela steg 2 den 28-29 november. Nu är även gruppindelningen klar.

F14-klassen genomför steg 2 på tio orter runtom i Sverige. På varje spelort samlas mellan tolv och 15 lag för att testa sina kunskaper mot varandra. Efter avslutat steg 1-spel har lagen rangordnats för att skapa förutsättnignar för jämnare matcher: lag som kom etta och tvåa i steg 1 kommer att mötas och lag som har kommit på platserna tre till fem kommer att mötas. På ett par orter möts lag som har kommit femma i egna grupper.

-Vi har fått en del kommentarer om att det är svårt att förstå hur lagen tar sig vidare från steg till steg, säger tävlingschef Adam Engström.

-Det är förståeligt eftersom det nya upplägget gör lottningsarbetet mer komplext, men samtidigt går det ju också att se det som väldigt enkelt: matcha laget så att alla får spela lika mycket och oavsett hur det går så vet du att du att laget ska spela steg 3.

I det nya upplägget för F14-klassen så spelar alla lag i alla steg fram till steg 4. Till finalspelet i Uppsala den 23-25 april 2021 kan dock bara de lag som har varit mest framgångsrika under säsongen ta sig.

-För de som har siktet inställt på spel i Uppsala kan jag förenklat förklara det så här: de åtta främsta från alla tio steg 2-grupper kommer att ha en fortsatt möjlighet att ta sig till finalspelet.

Gruppindelningarna blev klara under torsdagen, men kodningen av grupperna i tävlingsdatabasen och de faktiska spelprogrammen kommer att dröja ett par dagar till.

Alla gruppindelningar finner du här