Hem / Handboll i Sverige / Finalspelsdags i Gjensidige USM

Finalspelsdags i Gjensidige USM

Finalspel i Svenska Handbollförbundet ungdomsmästerskap Gjensidige USM står för dörren, fredag 6 maj till söndag 8 maj fyller svensk handboll IFU Arena i Uppsala då 48 lag ska göra upp om SM-medaljerna.

Bilden: arkivbild, vinnare från förr i F18-klassen.

Efterlängtat arrangemangFör andra gången i ordningen ska Gjensidige USM arrangeras i IFU Arena i samarbete med Destionation Uppsala och Handbollförbundet Öst (tidigare Upplands Handbollförbund). Senaste gången var våren 2019 och tanken var att arrangemanget skulle hållas i samma arena även 2020 och 2021, men de två senaste åren ställdes arrangemanget in på grund av coronarestriktioner.

- Det känns verkligen som att arrangemanget är efterlängtat. Biljettförsäljningen har gått bra och arrangemanget förväntas bli en publiksuccé med fyllda läktare. Många besökare innebär också fullbokade hotell i Uppsala med omnejd, säger Svenska Handbollförbundets utvecklingschef Per Ekberg.

Destination Uppsala

Jonas Ekebacke från Destination Uppsala uttrycker tacksamhet över arrangemanget:

- Det är otroligt kul att äntligen få uppleva handboll live igen på IFU Arena. Vi förväntar oss att få se morgondagens stjärnor, massor av täta och spännande matcher och uppleva en stämning som är svår att slå. Välkomna till Uppsala!

Handboll Öst lokal arrangör

För det lokala arrangemanget står Handbollförbundet Öst som tillsammans med föreningarna Huddinge HK, Rimbo HK, Uppsala HK, Upsala IF och Vassunda IF möjliggjort arrangemanget. Efter distriktssammanslagningen under 2020 så blir detta första gången för den nya organisationen att kliva in i IFU Arena.

- Vi är otroligt imponerade av anläggningen och det bemötande som vi fått här, säger Anna Bisso operativ chef på Handbollförbundet Öst.

Upplev finalspelet 6-8 maj i IFU Arena

I arenan

Vill du uppleva Gjensidige USM live i arenan kan du köpa biljett i förhand eller i entrén. Observera att hela arenan är kontantfri - betalning endast med kort alternativt swish. Om du väljer att köpa biljett i förhand gäller den även som biljett för resor med Uppsalas lokaltrafik. Observera att nötförbud råder i hela arenan.

Biljettpriser

Helgpass: 150 kr *                Dagspass fredag: 60 kr**              Dagspass lördag/söndag: 80 kr**

Barn under 7 år fri entré.

*3000 helgpass är släppta som förköpsbiljetter.

** Dagsbiljetterna släpps i samband med arrangemanget i mån av plats och anläggningens tillåtna publikkapacitet.

Förköp din biljett

Live på webbenSamtliga matcher sänds live på webben i samarbete med Solidsport. Med ett All Access-pass för 199:- får du tillgång till samtliga livesändningar och repriser och du kan ladda ned matcherna i efterhand och spara minnen för livet.

Köp All Access

Via appen SWE HandbollTillsammans med Gameday lanserade vi appen SWE Handboll inför Sverigecupen. Nu växlar vi om och ställer in fokus på finalhelgen av Gjensidige USM. Här hittar du allt om lagen, spelschema med resultat och livescore från alla matcher. Ladda ned via Appstore eller Google Play.

LivescoreAlla matcher går att följa via livescore på svenskhandboll.se

Instagram och storiesFölj usmhandboll på instagram@usmhandboll   #usmhandboll

Välkommen till årets finaler av Gjensidige USM!

OM GJENSIDIGE USM 

Gjensidige USM är de officiella Svenska Mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. Gjensidige USM startar i september/oktober varje år och cirka 600 anmälda lag i de sex klasserna (F14, 16, 18 samt P14, 16, 18) spelar mellan ett och fyra kvalsteg. Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen där 48 lag gör upp om titeln Svensk Mästare i respektive klass.