Hem / Handboll i Sverige / Idel favoritsegrar i grupp 6

Idel favoritsegrar i grupp 6

ATG SVENSKA CUPEN OV Helsingborg, Alingsås HK och Eskilstuna Guif hade inga större problem att vinna sina respektive premiärmatcher. Här följer en kort summering av torsdagens matcher. 
Bilden: Felix Spross, OV Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

I Karlskrona ställdes hemmalaget HF Karlskrona mot Alingsås HK. Tack vare ett effektivt försvar- och omställningsspel kunde gästerna segla upp till en fyramålsledning i paus. Efter en tämligen slätstruken andra halvlek kunde slutresultatet skrivas 23–29 i Brinova Arena. 

– När vi väl kom in i det avgjorde vi matchen på kontringar. Karlskrona är ett duktigt lag med stora och fysiska spelare. Men vi sprang i från dem helt enkelt, kommenterade fyramålsskytten Adam Jöhnsson till AHK:s hemsida.

I samma grupp ställdes Vinslövs HK mot OV Helsingborg i Furutorpshallen. Hemmalaget VHK gjorde vad de kunde för att skaka fjolårets allsvenska seriesegrare. Som mest ledde Vinslöv med sex bollar i målprotokollet. 

Men lagom till slutminuterna hade OV vänt på steken. 27–31 slutade matchen, vilket gör att Helsingborg gör Alingsås sällskap i toppen av grupp 6. Nästa vecka på torsdag möts OV och AHK. 

Torsdagens tredje match spelades mellan division 1-laget Norrköpings HK och Eskilstuna Guif från Handbollsligan. Klasskillnaden mellan lagen blev uppenbar så fort spelet sattes igång. Guif, som inledde matchen i underläge 0–6, gjorde fyra raka mål på direkten. 
 
I den 13:e minuten var Eskilstuna förbi i målprotokollet, och i halvtid skiljde det sex bollar mellan lagen. I andra halvlek växte avståndet lavinartat; 16–30 stod det på resultattavlan efter drygt 36 minuter. 

Inför 200 åskådare i Åby Arena segrade Guif med 48–27. Bästa målskyttar i bortalaget blev Erik Persson (tio mål) och Kasper Larsson (sju mål). Resterande lag i grupp 8 är Lugi och HK Torslanda som möts på lördag klockan 14.00 i Göteborg. 

Mer om ATG Svenska cupen hittar du på atgsvenskacupen.se och i den officiella appen. Samtliga matcher i gruppspelet, inklusive åttondels- och kvartsfinaler, sänds i Handboll Play på Solidsport.com