Hem / Handboll i Sverige / Inget SM i beachhandboll

Inget SM i beachhandboll

Svenska Handbollförbundet har beslutat att ställa in SM i beachhandboll 2021.

Riksidrottsförbundet har tidigare meddelat att SM-veckan, som SM i beachhandboll på Tylösand var en del av, ställs in. Svenska Handbollförbundet hyste då fortfarande förhoppningar om att kunna genomföra SM-tävlingarna för seniorer och U19 och började titta på alternativa datum och alternativa orter för genomförande.

Befintlig tävlingsplanering för beachhandbollen och planeringen för övrig handbollsverksamhet i kombination med smittläget gör att SHF nu inte ser någon realistisk möjlighet till ett genomförande och har därför beslutat att ställa in SM i beachhandboll 2021.  

-Det känns fruktansvärt trist att behöva ställa in SM i beachhandboll två år i följd, för oss och för alla deltagare och inte minst för den lokala organisationen i Halland och Halmstad som haft tålamod och gjort ett fantastiskt jobb i att vilja förverkliga en handbollsfest på Tylösands fina strand, säger Svenska Handbollförbundets utvecklingsansvarige, Per Ekberg och förtsätter:

-Vi får se när vi kan återkomma till Tylösand men nu startar arbetet inför 2022 där SM i beachhandboll finns med i den fortsatta processen kring SM-veckan som då ska arrangeras i Linköping.

 

-Beachhandbollen ligger trotts detta tråkiga besked inte nere, utan vi ser fram emot en sommar med flera landslag aktiva (EM för herrar och damer U17 8-11 juli och EM för herrar 13-18 juli, reds. anm.), mindre turneringar på sensommaren och inte minst de planerade region- och rikslägren för flickor och pojkar födda 06-07 i augusti och september, säger Tony Carlsson, Svenska Handbollförbundets projektledare.