Hem / Handboll i Sverige / Nyhetsarkiv / Svensk handboll satte rekord

Svensk handboll satte rekord

Under Handboll NU satte svensk handboll ett gemensamt rekord i antal handpassningar under en minut.

Många hade samlats på olika platser över hela landet för att delta i passningsrekordet som arrangerades som en del av Handboll NU - hela svensk handbolls manifestation och återstart.

Lördagen den 11/9 klockan 12:00 inleddes den minut då svensk handboll kastade ett valfritt föremål mellan sig ett rekordhögt antal gånger. Alla som ville kunde delta i rekordförsöket #handbollpassaralla och rapportera in antalet passningar. 

50 grupper med två eller fler deltagare rapporterade in sina resultat till oss och totalt registrerades hela 49.216 passningar!

Vinnare i tävlingen

Den grupp som dessutom ville vara med och tävla om biljetter till en hemmalandskamp för störst kreativitet under passningsmomentet kunde göra det genom att bocka en ruta i resultatformuläret samt dela sitt bidrag på instagam med #handbollpassaralla och #HandbollNU.

Det vinnande bidraget i tävlingen #handbollpassaralla är distriktslaget Västerbottens F06 (@vasterbotten_f16 på instagram). Vi efterfrågade ett kreativt bidrag, och de tolkade uppdraget genom att inte bara kasta flera bollar mellan sig, utan dessutom göra det i formen av en stjärna. Det deltog flera starka bidrag, men vinnarbidraget stack ut med sin enkla men effektfulla tolkning av uppgiften, motiverade tävlingsjuryn.

- Men vad roligt, det trodde vi inte! :). Hade ju förstås varit väldigt roligt att dra ner distriktslaget på en landskamp, som en teambuildingaktivitet, innan Sverigecupen i januari, kommenterade distriktslaget.

 

 

Handboll NU

Handboll NU var en handbollsmanifestation som genomfördes av Svenska Handbollförbundet, de fem distriktsförbunden och landets handbollföreningar under perioden 3-12 september 2021. Handboll NU arrangerades i syfte att synliggöra vår sport i stort som smått och som en återstart efter den tid som varit då inte mycket handboll har kunnat genomföras på det sätt vi är vana vid. På handbollnu.se kan du läsa mer om manifestationen och några av de aktiviteter som genomfördes.