Hem / Handboll i Sverige / Nyhetsarkiv / Ny samordnare och ambassadör

Ny samordnare och ambassadör

Erica Spärrfeldt blir Svenska Handbollförbundets ambassadör och samordnare för parahandboll i blivande Handbollförbundet Öst.

Bilden: Erica Spärrfeldt. Foto: Albin Svensson.

Svenska Handbollförbundet har projektanställt Erica Spärrfeldt som under en treårig projekttid ska samordna och vara ambassadör för Svenska Handbollförbundets parahandbollsverksamhet i det östra distriktet. 

Välkommen till svensk handboll, Erica! Kan du berätta lite om dig själv och om framtiden inom handbollen?

- Tack. Ja, jag heter som sagt Erica Spärrfeldt, och jag är en positiv och sportintresserad tjej på 29 år som är nyligen inflyttad i Kungsör. Min ambition med jobbet på Svenska Handbollförbundet är att utveckla och påverka så mycket mer inom parasporten och att öka förståelsen för idrotten samt få in fler människor i idrottandet.

Vad har du för koppling till sport och idrott?

- Jag har tidigare haft en del uppdrag inom parasporten och framför allt inom rullstolsrugbyn, främst i Linköping där jag tidigare bodde. Jag var med och startade upp ett rullstolsrugbylag där, som jag sedan haft huvudansvaret för. Träning är ett stort intresse för mig, jag spelar rullstolsrugby och tränar på gym på fritiden. Jag gillar att utmana mig själv och genom det känner jag att jag utvecklas som person. Jag har deltagit på ett flertal Start Your Impossible Camps, ett rekryteringsläger som anordnas av Parasport Sverige - både som deltagare och ledare, samt på ett flertal RG-läger (Rekryteringsgruppen, reds. anm.) som förebildsledare både på Valjeviken och på Bosön.

- Arbetet med handbollen ser jag som en stor och spännande möjlighet för min utveckling, avslutar Erica.                

Om projektet
Syftet med projektet är att bredda utbudet av fritidsaktiviteter samt att skapa förutsättningar för målgruppen att ingå i handbollsfamiljen som spelare, ledare och funktionärer. Projektet kommer även att utveckla målgruppsanpassat utbildningsmaterial. Inom ramen för parahandboll ingår rullstolshandboll för personer med rörelsenedsättning och gåendehandboll för personer med intellektuell funktionsnedsättning.