Hem / Handboll i Sverige / Nyhetsarkiv / Solidsport officiell streamingtjänst för ATG Svenska cupen

Solidsport officiell streamingtjänst för ATG Svenska cupen

64 lag från 37 orter är representerade när Svenska Handbollförbundet bjuder in till ATG Svenska cupen – efter 30 års vila. Cupens officiella streamingtjänst är Solidsport och som kommer att sända över 140 matcher.

– Solidsport har blivit hemmet för livesänd handboll i Sverige på alla nivåer, tack vare ett framgångsrikt samarbete med Svenska Handbollförbundet. Därför är vi mycket stolta och glada över att nu även få äran att erbjuda ATG Svenska cupen och ännu fler handbollsmatcher av högsta kvalité till vår växande handbollspublik, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport.


Sedan 2018 har Solidsport varit officiell streamingpartner till Svenska Handbollförbundet. Ett framgångsrikt samarbete som år 2020 nådde nya rekordhöjder. Då hade över 1500 handbollslag skapat en egen streamingkanal, liveänt över 7000 handbollsmatcher från herrarnas och damernas näst högsta serier till tusentals ungdomsmatcher och hundratals cuper. Något som i sin tur totalt genererade över 3 miljoner kronor till sändande handbollsföreningar.


Nu står det klart att Solidsport även blir officiell streamingtjänst för ATG Svenska cupen. En klassisk turnering som återinförs efter 30 års vila och som innefattar 64 lag från 37 orter, varav de 22 högst rankade lagen från den högsta- och näst högsta serien är direktkvalificerade.


– Vi har länge haft en ambition att ena handbollssverige ytterligare och därför känns det bra att införa en gemensam tävling som ATG Svenska cupen, säger Robert Wedberg, generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet.


Samtliga 144 matcher från gruppspelen, åttondelsfinalerna och kvartsfinalerna kan ses live och när du vill på Svenska Handbollförbundets kanal ATG Svenska cupen på Solidsport, handbollplay.se.


Om Solidsport
Solidsport grundades med visionen att att göra det möjligt för alla sporter på alla nivåer att livesända sin sport. Med hjälp av livesänd sport på alla nivåer vill Solidsport förmedla spänning och glädje och samtidigt skapa nya intäkter till idrotten. Solidsport vill också med sina tjänster bidra till utveckling av spelare och ledare, inspirera till mer idrottsutövande och samtidigt bidra till ett bättre samhälle där fler människor rör på sig och fler människor mår bra.