Hem / Handboll i Sverige / Svenska domare i EM i beachhandboll x 2

Svenska domare i EM i beachhandboll x 2

För en tid sedan kom nyheten om att det Europeiska Handbollförbundet nominerat det svenska domarparet Martin och Johan Gomér att döma sommarens båda EM-turneringar i beachhandboll.

Domarparet är internationellt välmeriterade och meddelar att detta blir deras 11:e internationella uppdrag inom beachhandbollen.

Flera röster från Svenska Handbollförbundet vill uttrycka sin glädje och stolthet över den dubbla nomineringen:

- Det är otroligt roligt för svensk handboll att vi har ett domarpar på den absoluta toppnivån även inom beachhandbollen! Att bröderna också är med i den satsning vi nu gör på alla domare inom beachhandbollen ger ju också ett extra plus för den utbildning som de har varit med och tagit fram för våra kommande generationer av beachhandbollsdomare, säger Niklas Axvallen, domaransvarig på Svenska Handbollförbundet.

Svenska Handbollförbundets ordförande i Domarkommittén, Björn Eriksson, säger till svenskhandboll.se att:

- Det är glädjande att Martin och Johan visar de svenska domarnas höga klass och ånyo får döma EM-tävlingar.- Efter att ha följt bröderna Gomér i många år så är det extra kul att de återigen har blivit nominerade att döma mästerskapen i sommar. Men det är verkligen inte oväntat eftersom de är på toppnivå och är ett av världens bästa domarpar i beachhandboll, säger Helene Bernhardtz, förbundskapten för det svenska landslaget (herrar) i beachhandboll.


Sverige har tre landslag som kvalificerat sig till mästerskapen i sommar:
flickor U17, pojkar U17 och herrlandslaget. U17-EM, både flickor och pojkar, spelas den 8-11 juli och EM den 13-18 juli. Båda i Varna, Bulgarien. 


Mer om beachlandslagen hittar du på handbollslandslaget.se.

Officiella webbplatser för sommarens EM hittar du här.