Hem / Handboll i Sverige / Sverigecupen 2021 spelas 2022

Sverigecupen 2021 spelas 2022

Sverigecupen som normalt genomförs i november varje år av landets 15-åringar flyttas redan nu fram till januari 2022.

Svenska Handbollförbundet har beslutat att flytta fram Sverigecupen 2021 för pojkar och flickor födda 2006. Nytt speldatum blir den 14-16 januari. 

Beslutet grundar sig på de fortsatta restriktionerna som råder i samhället samt att den aktuella årskullen, 2006, ska få en möjlighet att hinna med sin spelarutbildning i form av distriktsläger.


Sverigecupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som för unga lovande domare. Cupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare och cupen fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

Sverigecupen drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds i Solidsport och kommenteras i realtid, vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.