Hem / Handboll i Sverige / Utveckling genom digitalisering

Utveckling genom digitalisering

Den pågående pandemin har tvingat samtliga verksamheter, liksom idrotten, att arbeta mer digitalt. På gott och ont, men det är den vägen som även vi inom handbollen ser möjligheter att utveckla och utvecklas genom.

Bilden: Kalle Andersson (till vänster), assisterande tränare för Sveriges herrar U19 under VM i Nordmakedonien 2019. Här tillsammans med Toni Johansson och Dennis Sandberg. Foto: IHF.

-       De fysiska mötena är fortfarande viktiga, men vi vill kunna underlätta för distrikten och de förtroendevalda i föreningarna med att ge dem resurser som ska bidra till utveckling och kunskapar där digitaliseringen är central. Med en modernisering av utbildningarna har vi som målsättning att verksamheterna ska se lika ut för hela landet, säger Kalle Andersson som den 1 mars började som utvecklings- och utbildningskonsulent på Svenska Handbollförbundet.

Kalle kommer närmast från Upplands Handbollförbund, där han jobbade som konsulent inom utbildning, tävling och föreningsutveckling. Han är före detta spelare i Skånela IF, och är idag assisterande tränare för herrlaget i Allsvenskan.

-En bra bakgrund för mitt nya uppdrag. Det kommer bli centralt nu inte minst i och med regionaliseringen och den distriktsöversyn som vi håller på med, och som jag tror är helt rätt. Min ambition är att distrikt och föreningar ska ha möjlighet till samma förutsättningar, säger Kalle.

Kalle kommer att jobba tätt tillsammans med Lennart Söderström, och med distrikten och instruktörer för Tränarskolan för att se över hur en digitalisering kan utveckla, förändra och effektivisera vår utbildningar. Vilka delar som kan ske mer digitalt idag-imorgon istället för de fysiska träffar som inte är av nödvändighet.