Hem / Handboll i Sverige / Äntligen startklart i Gjensidige USM

Äntligen startklart i Gjensidige USM

Efter två säsonger med inställda steg och finaler i Gjensidige USM ser vi nu fram mot och hoppas på att kunna genomföra hela Gjensidige USM 2021-2022. Och i helgen (25-26 september) startar vi!

Först ut i årets Gjensidige USM är de båda äldsta klasserna, flickor och pojkar 18 år.

Här kan du se gruppindelningarna.

Gjensidige USM sänds live

Tillsammans med alla de föreningar som arrangerar de olika grupperna i alla steg och svensk handbolls sändningspartner Solidsport kan du se mer än någonsin.

Nu när tävlingen drar i gång kan vi med glädje meddela att samtliga matcher från flickor och pojkar 18:s start-helg sänds.

Den stora nyheten är att du i år får tillgång till alla sändningar från en klass och alla grupper från den klassen i det aktuella steget, när du köper ett All Access. Så när du exempelvis köper ett All Access från P18 Enköpings HF får du också tillgång till allt som sänds på P18 kanalen. 👏

Du hittar alla Gjensidiges sändningar live och när du vill på handboll play. 


All Acess för en klass kostar 169 sek.*
Matcherna kostar 59 sek styckvis. 

* OBS! När du köper All Access gäller det antingen för alla sändningar från Pojkar 18 och alla grupper eller för Flickor 18 och alla grupper, inte båda klasserna.

I stort sett alla matcher brukar gå att se live på webben via föreningssända direktströmmar på Solidsport. Observera dock att det är upp till varje arrangör att sända eller inte sända sin grupp och att alla matcher under året kanske inte sänds. I Gjensidige USM-kanalen på handboll play hittar du de matcher som kommer att sänds inför varje grupp/steg: På handboll play hittar du inför varje steg alla de matcher som kommer att sändas.


Arrangerar din förening en grupp, vill ni sända era matcher i Gjensidige USM? Läs mer här.

OM GJENSIDIGE USM

Gjensidige USM är de officiella Svenska Mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg. Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln Svensk Mästare i respektive klass.

Finalerna av Gjensidige USM spelas i IFU Arena, Uppsala de kommande två åren: 6–8 maj 2022 och 5–7 maj 2023.