Hem / Handboll i Sverige / BESLUT: Seriespel dröjer

BESLUT: Seriespel dröjer

Seniorserier från division 1 och nedåt återupptar sitt seriespel tidigast den 1 mars.

Under torsdagen (14/1) tog Svenska Handbollförbundet (SHF) beslut om att aktivera det som kallas alternativ 2 för vårens seriespel för seniorer. Det innebär att serierna från division 1 och nedåt inte kommer att starta förrän tidigast den 1 mars.

- I december hade vi en förhoppning om att tävlingsspel skulle vara möjligt i februari. Även om vi redan då förstod att det kanske skulle bli svårt att komma igång så snabbt, men vi planerade ändå för ett sådant alternativ, säger tävlingschef Adam Engström.

 

I januari har det dock visat sig att utvecklingen i samhället inte har förändrats till det bättre och att en återstart i februari inte är rimlig att hoppas på. SHF har därför beslutat att gå över till den planering som innebär att seriespel inleds tidigast den 1 mars.

Enligt upplägget, som kallas alternativ 2, genomförs serierna som enkelserier följt av kvalspel för de lag som placerar sig för detta. 

 

Om spel enligt alternativ 2 inte blir möjligt har SHF även förberett alternativ 3. Det innebär att seriespel inelds i slutet av mars och spelas som en enkelserie, men utan kvalspel.

 

Svensk handbolls två högsta serienivåer på dam- och herrsidan fortsätter att spela enligt ordinarie planering eftersom dessa enligt ansvariga myndigheter klassas som nationell elit, vilket enligt Riksidrottsförbundet är likställt med yrkesverksam idrott.