Hem / Handboll i Sverige / Covid-19 inte längre skäl för uppskjuten match

Covid-19 inte längre skäl för uppskjuten match

SHF kommer inte att handlägga och ta beslut om att skjuta upp matcher på grund av covid-19. Det blev konsekvensen när det sista undantaget från de ordinarie tävlingsbestämmelserna under måndagen togs bort.
Under åren med coronapandemin har Svenska Handbollförbundets (SHF) tävlingsbestämmelser behövt anpassats i enlighet med myndigheters och regeringens råd, rekommendationer och beslut. Sedan den 9 februari är de flesta restriktioner borttagna och nu gör vi bedömningen att den sista anpassningen av tävlingsbestämmelserna kan tas bort och de ordinarie bestämmelserna börjar gälla omedelbart. 

 
Det innebär att SHF inte längre gör bedömningar om matcher ska skjutas upp på grund av utbrott av covid-19 i spelartrupper. 
 
Lag som drabbas av sjukdom förväntas spela matchen med sina friska spelare. Lag kan fortfarande ansöka om matchändring, men ska då göra det i samförstånd med motståndarlaget. Då seriespelet börjar närma sig sitt slut kommer SHF att vara mer strikt i sina bedömningar av ansökta matchändringar.

 
Covid-19-gruppen finns kvar under en övergångsperiod, men övergår till att vara en rådgivande grupp. Förening som vill ha vägledning hur den ska hantera sjukdomsutbrott kan höra av sig till gruppen:
 
  • För allsvenskorna ned till division 2: This is a mailto link, eller via SMS till 070-249 69 12.
  • För SHE och Handbollsligan: kontorstid This is a mailto link, eller via SMS till 073-346 54 68.