Hem / Handboll i Sverige / Elitdomarna träffades i Trollhättan

Elitdomarna träffades i Trollhättan

I helgen samlades våra elitdomare i Trollhättan för att genomföra den årliga elitdomarkursen. Inte mindre än 28 domare fanns med i startuppställningen.

Tills i år har två nya elitpar tagit plats i våra högsta serier, Alice Watson och Line Welin samt Magnus Bergman och Charlie Yvander.

Det största fokuset på årets kurs låg självklart på de nya reglerna som är gällande från och med den 1/7-2022. Den största förändringen är den nya avkastregeln, vilken det ägnades mest tid åt under kursen. Andra fokusområden var steg och arbetet kring M6. Vidare gjordes också en genomgång av föregående säsong. 

Vid elitdomarkursen delar Svenska handbollförbundets domar- och funktionärskommitté också ut priset för årets domare. I år gick priset till domarparet Martin Gomér och Johan Gomér med följande motivering:

En lysande insats har präglat paret från EM-final herrar i Beach-EM sommaren 2021 via ATG final 2021 och SM-final herrar 2022 till sommaren 2022 med Beach -VM final herrar.

Kriterierna för att få priset innefattar alternativen:

  • Bästa domarparet under säsongen
  • Årets par vad gäller att ha utvecklats på ett överraskande positivt sätt
  • Årets kometer vad gäller ”klättrande på rankingen”

Vi säger stort grattis till Johan och Martin, och passar samtidigt på att hälsa alla domare välkomna till säsongen 2022-2023.