Hem / Handboll i Sverige / Fastställda serieindelningar 2022-2023

Fastställda serieindelningar 2022-2023

På onsdagen spelades den sista kvalmatchen till de tre högsta serienivåerna i svensk handboll. IFK Karlskrona slog LIF Lindesberg i den avgörande matchen om en plats i nästa års herrallsvenska. Nu är serieindelningen till säsongen 2022-2023 klar.

Parallellt med kvalmatchen i Lindesberg genomförde Svenska Handbollförbundet en tävlingskonferens med distrikten. I samband med denna konferens fastställdes serieindelningen för damer och herrar ned till och med division 1.

Förutsättningarna för SHE, damallsvenskan och Handbollsligan har varit kända ett tag. IF Hallby HK gick upp i SHE och bytte därmed plats med Kärra HF. Från division 1 tog sig IFK Örebro och Ystads IF HF upp till damallsvenskan samtidigt som GT Söder HK och Tumba HBK fick se sig degraderade. På herrsidan tog OV Helsingborg HK som enda lag upp i Handbollsligan samtidigt som IFK Ystad HK trillade ned i herrallsvenskan.

I herrallsvenskan var 13 av 14 platser klara i och med att AIK och HK Drott Halmstad tagit sig direkt upp, Anderstorps SK och Kärra HF åkt direkt ur, och HK Torslanda Elit hade klarat sitt kval för att hålla sig kvar. Därmed var det den sista platsen som skulle fördela när LIF Lindesberg tog emot IFK Karlskrona - och det var gästerna som gick vinnande ur kampen.

Gällande damer division 1 hade sex lag tagit sig upp från tvåan genom direktkvalificering. Utöver dessa tog sig även King River HK sig upp genom kval. På herrsidan var det fyra lag som tog direktplatserna. Dessutom tog sig Örebro SK HK upp genom kval.

När fördelningen av damlag mellan division 1 norra och södra har gjorts står det klart att båda de degraderade lagen från allsvenskan hamnar i norra ettan. Samtidigt får VästeråsIrsta HK ta klivet från norr till söder.

På herrsidan hamnar Anderstorps SK och Kärra HF i division 1 södra och LIF Lindesberg i division 1 norra.


Serieindelningar ned till och med division 1 finns här >>>