Hem / Handboll i Sverige / Första USM-omlottningarna klara
  • USMFlickor18_svehandse Foto:
  • USMPojkar14_svehandse Foto:

Första USM-omlottningarna klara

Under torsdagen publicerades de nya gruppindelningarna för steg 3 i Gjensidige USM:s F18- och P14-klasser. Dessa klasser spelar helgen 22-23 januari.

I tisdags tog Svenska Handbollförbundet beslut att det inför steg 3 skulle göras en översyn av gruppindelningarna i samtliga USM-klasser för att göra reseavstånden kortare för gästande lag. Syftet med att göra om är att göra det möjligt för alla lag att spela USM utan att behöva övernatta på spelorten.

Under fredagen blev nya gruppindelningar klara för F18- och P14-klasserna. Det är dessa klasser som är först ut med steg 3-spel redan den 22-23 januari.

Merparten av de föreningar som var utsedda till arrangörer i den gamla lottningen kommer att vara arrangörer också i de nya grupperna. För ett par grupper saknas det fortfarande arrangörer.

Svenska Handbollförbundet kommer att skicka ut riktad information till alla deltagande lag där förutsättningarna för gruppernas genomföranden förklaras. För ett antal av grupperna råder särskilda förutsättningar. Deltagande lag i dessa grupper kommer att få särskild information utskickad.


F18-klassens nya steg 3 grupper finns här >>>


P14-klassens nya steg 3 grupper finns här >>>