Hem / Handboll i Sverige / Glädjebeskedet: alla matcher från Gjensidige USM livesänds i helgen

Glädjebeskedet: alla matcher från Gjensidige USM livesänds i helgen

Förra helgens sändningar av Gjensidige USM Steg 1 blev en tittarsuccé. I helgen spelas USM för pojkar 16 och nu är det klart att samtliga matcher livesänds på Solidsport.

– Det är ett glädjebesked för alla som älskar handboll och i synnerhet för alla anhöriga till USM-lagen, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

Bilden: arkivbild. Aranäs bänk jublar under matchen i USM mellan Kristianstad och och Aranäs den 22 april 2018. Foto: Bildbyrån.

Gjensidige USM Steg 1 inleddes förra helgen och för första gången någonsin livesändes samtliga matcher via Solidsport. Något som lockade stort intresse i form av närmare 13 000 unika tittare.

– USM i handboll är en stor höjdpunkt för alla som gillar handboll men framför allt för deltagarna och deras anhöriga. Därför är vi otroligt stolta över att samtliga matcher hittills har sänts via Solidsport. Detta tack vare ett fantastiskt samarbete med alla arrangörsföreningar, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

”Jättekul med så stort engagemang”

En succésatsning som nu fortsätter. Under fredagen blev det nämligen klart att samtliga matcher från Steg 1 för pojkar 16 också kommer livesändas på Solidsport denna helg.

– Jättekul med så stort engagemang från våra föreningar runt om i landet. Som arrangör av en grupp i Gjensidige USM brukar man alltid försöka stå för ett värdskap som står för det lilla extra och den kulturen fortsätter nu trots att arrangemangen får genomföras i stort sett utan publik säger Per Ekberg, utvecklingschef, Svenska Handbollförbundet.

Det handlar om närmare 150 matcher från 25 olika grupper och sänds av respektive arrangörsförening via Solidsport.

Se samtliga matcher på solidsport.com/usmhandboll