Hem / Handboll i Sverige / God Jul och med hopp om ett Gott Nytt År

God Jul och med hopp om ett Gott Nytt År

Jag har skrivit det förut, och jag skriver det igen: tack alla inom svensk handboll för utmärkta insatser för handbollen under det här året.

Pandemin har inneburit begränsningar och utmaningar, minst sagt, även för idrotten och kommer att göra det också framöver. 2020 blev året då vi ställde in, sköt upp, kom igång och stängde ned igen. Delar av vår verksamhet har kunnat fortgå, men i begränsad och förändrad form. Vi alla inom svensk handboll har gjort vårt bästa för att anpassa oss efter regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut, råd, rekommendationer och riktlinjer. Vi har arbetat tillsammans med övriga idrotter och Riksidrottsförbundet för att påverka och ges möjlighet till att bedriva så mycket verksamhet som möjligt för så många som möjligt på ett ansvarsfullt och smittsäkert sätt. Vi alla kämpar på. Hur 2021 blir återstår att se och jag hoppas, framförallt för våra barn och ungdomars skull, att vi återkommer till ett mer normalt idrottsliv fortare än vad det verkar just nu.   

Pandemin till trots har året 2020 inneburit flera viktiga höjdpunkter för svensk handboll: 

  • Den nya distriktsorganisationen – vi utvecklar vår sport tillsammans, det blir mer rättvist fördelade resurser och tydligare roller för oss och distrikten i det fortsatta arbetet för svensk handboll. 
  • EM som spelades på hemmaplan i januari med ett nytt slutspelskoncept och publikrekord. 
  • Mer elithandboll än någonsin har visats på tv. Främst i TV4/Sportkanalen och Cmore, men även i SVT.
  • Mer breddhandboll än någonsin har sänts via vår samarbetspartner Solidsports plattform. 
  • Både beachhandboll och parahandboll växer. 
  • Projektlanseringar som Framtidens Idrottshall, Hand the Ball, Handboll Fitness och Sätt bollen i rullning stärker handbollen. 

 

Det är med hopp om ett gott nytt år som jag nu önskar en god jul.

 

Robert Wedberg, Generalsekreterare