Hem / Handboll i Sverige / Hans Vestbergs handbollsstipendium till två unga talanger

Hans Vestbergs handbollsstipendium till två unga talanger

Handbollstalangerna Thea Blomst och Eric Johansson tilldelas Hans Vestbergs handbollsstipendium 2021.

Bilden: Montage: Eric Johansson och Thea Blomst. Foto: Bildbyrån.

Hans Vestberg, Svenska Handbollförbundets tidigare ordförande, har i samråd med Svenska Handbollförbundets Elitråd och förbundskaptenerna Tomas Axnér och Glenn Solberg utsett mottagare av stipendiet 2021.

Hans Vestberg handbollsstipendium delas 2021 ut till:

Thea Blomst 

M6 IK Sävehof - född 2002 

Thea har i hård konkurrens slagit sig fram till en 2-vägsspelare i SHE och är redan en bärande länk i ett av Sveriges bästa lag i en roll som M6:a och central försvarare. 

 

Eric Johansson 

9M Guif - född 2001 

Eric är en otroligt stor talang, han tränar bra och har stora ambitioner. Han spelar både försvar och anfall både i sin klubb och i landslaget och har en enorm potential.  

 

-Thea och Eric är två talangfulla handbollsspelare som tidigt i sina karriärer har visat kvaliteér på den allra högsta nivån i Sverige. Det ska bli mycket spännande att följa deras fortsatta handbollskarriärer, säger Hans Vestberg. 

 

Stipendiaterna erhåller 20.000 kronor vardera. 

 

Tidigare stipendiater

Hans Vestbergs handbollsstipendium har delats ut en gång tidigare, 2017, och gick då till Hannah Scheuer Larsson, född -98, hemmahörande i Skuru IK och Alfred Jönsson, född -98, hemmahörande i Lugi. 


Om Hans Vestbergs handbollsstipendium  

Svenska Handbollförbundet och dess tidigare styrelseordförande Hans Vestberg (2007-2016) instiftade 2017 en fond för unga handbollstalanger. Kriterier för att erhålla Hans Vestbergs handbollsstipendium är bland annat att:

Stipendiet ska delas ut till en kille och en tjej. 

Stipendiaterna skall finnas inom ungdomslandslagens nät (stipendiaterna behöver dock inte nödvändigtvis spela i ett landslag). 

Stipendiaterna skall ha potential att gå långt inom Svenska Handbollförbundets landslagssystem. 

Stipendiaterna skall ha visat hög ambitionsnivå med sitt handbollsspelande.