Hem / Handboll i Sverige / IDAG: Digitalt seminarium

IDAG: Digitalt seminarium

Välkommen till ett digitalt seminarium idag (torsdagen den 26/11) kl. 13:00-14:00 om projektet Sätt bollen i rullning - för en mer jämställd idrott.

Riksidrottsmötet 2017 beslutade att styrelserna i respektive förbund ska vara 40/60 och valberedningen 50/50 senast 2025 för att kvinnor och män ska få samma förutsättningar att leda och utöva idrott.

För att nå dit krävs fler kvinnor i ledande befattning, men också att resurser fördelas likvärdigt och rättvist. Oavsett om det handlar om utbildade tränare, träningstider, ekonomiska resurser eller förutsättningar för förtroendeuppdrag.

Svenska Fotbollförbundet, - Handbollförbundet och Basketbollförbundet har sedan ett år jobbat med projektet Sätt bollen i rullning. Ett projekt som ska klarlägga hindren och finna lösningar för ett mer jämställt styrelsearbete inom idrotten.

 

Välkommen till ett digitalt seminarium torsdagen den 26/11 kl. 13.00-14.00.

Hur går vi vidare mot målen? Vilka gemensamma satsningar kan vi lära av? Ett samtal mellan idrottsminister Amanda Lind, Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, Svenska Basketförbundets ordförande Susanne Jidesten, Svenska Handbollförbundets vice ordförande Lena Runströmer, Svenska Spels vd och koncernchef Patrik Hofbauer och projektansvarig och ledamot i förbundsstyrelsen Svenska Fotbollförbundet Annika Grälls.

Länk till seminariet: https://www.youtube.com/watch?v=e2deKWJ4RBo&feature=youtu.be

 

Delta interaktivt via menti.com