Hem / Handboll i Sverige / Idrottsrörelsen går tillsammans i Prideparaden

Idrottsrörelsen går tillsammans i Prideparaden

Riksidrottsförbundet välkomnar handbollsfamiljen att gå tillsammans med den samlade idrottsrörelsen i Stockholms Prideparad den 6 augusti 2022.

Källa: rf.se.

Pride handlar om glädje, gemenskap och att manifestera en inkluderande och öppen idrottsrörelse. Tillsammans syns vi, genererar energi och sätter Prideparaden i rörelse.


Årets tema för Stockholm Pride är ”Det är dags att bekänna färg”, ett perfekt tema för idrotten. Med våra förenings- och lagfärger kan vi visa upp att vi är olika och att vi är starka tillsammans. Att vi står för den del av vår värdegrund som handlar om att alla är välkomna och har rätt att delta - oavsett vem vi älskar eller vilka vi är och identifierar oss som. 


Dessutom, att gå med i paraden tillsammans med många andra och mötas av alla åskådare längs med vägen skapar glädje och ger energi. Extra publikfriande och peppande är att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Lagtröjor, utrustning, klubbflaggor med mera är välkommet. Bekänn färg!


Kom själv eller 10, 40, 100; medarbetare, kompisar, förtroendevalda, aktiva och alla andra medlemmar i idrottsrörelsen. 

 

Du som vill delta

Välkommen att ansluta till Riksidrottsförbundets och hela idrottsrörelsens del av paraden direkt på plats lördag den 6 augusti.

När vi fått veta vilket nummer som vi, Riksidrottsförbundet och idrottsrörelsen, har i paraden skriver vi ut det i vårt FB evenemang och här på vår webb.
 
Officiell starttid för Stockholms Prideparad är 13:00.

Vi rekommenderar dig att ta med vatten och något att äta då det tar rätt många timmar innan vi är framme vid Östermalms IP. Vi brukar vara framme runt 16:30 - 17:00


Info om idrottsrörelsen i Stockholms Prideparad

Idrottsrörelsen har deltagit i Stockholm Pride sedan 2016 under parollen ”Idrottsrörelsen gör Sverige starkare”. Ett trettiotal specialidrottsförbund, föreningar, lag och individer, cirka 1800 deltagare ifrån olika idrotter, har deltagit under 2018 och 2019 (före pandemin) där idrottsrörelsen har varit den största sektionen i Stockholms Prideparad (som är näst störst i världen). Detta år 2022 med kortare startsträcka för planering än normalt är vår ambition inte lika hög som där vi var 2019. Men vi gör vårt bästa att tillsammans fylla Stockholms gator med idrott. Vi värmer upp och 2023 räknar vi med att satsa för fullt igen. Häng med i paraden 2022 och skriv redan nu upp Pride 2023 i din kalender. Vi ses.


Info om Stockholms Prideparad

Hitta mer information om Stockholms Prideparad och Pride på den här länken. Här finns också en karta över paradvägen, start och mål.