Hem / Handboll i Sverige / Information om spelaruppföljningsdag

Information om spelaruppföljningsdag

Utifrån rådande situation och med de ytterligare restriktionerna, så har Svenska Handbollförbundet beslutat att flytta fram den planerade spelaruppföljningsdagen för pojkar och flickor födda 2005.

Spelaruppföljningen (som ersatt den inställda Sverigecupen) som låg inplanerad den 6–7 februari flyttas fram och planeras att genomföras den 27–28 mars istället. Vår ambition är då att kunna genomföra regionala matcher mellan distriktslagen på 4-5 olika orter i landet. 

 

Plan B
Vid ett läge där vi inte kan samla lag från flera distrikt till orterna så hoppas vi att det ändå kommer att gå att genomföra distriktsvisa träningsdagar. SHF kommer i dialog med respektive distriktsförbund (SDF) att planera för dessa träningsdagar. SHF-instruktörer som är kopplade till ålderskullens spelarutbildningsverksamhet kommer då att vara närvarande på respektive ort. Vi har en målsättning om att detta genomförs samma datum (27–28 mars) i samtliga distrikt, men lokala förutsättningar avgör. 

 

SHF är tacksamma om respektive SDF redan nu ser över förutsättningarna kring datum och halltider för ett genomförande av en eventuellt plan B samt återkomma med aktuella datum, ort, hall för att vi snabbt skall kunna ställa om till plan-B om det så skulle behövas. 

Brytdatum för att ställa in den planerade verksamheten och införande av plan-B är den 1 mars.